Ognjen Tadić
0

"Za dobrobit svih građana"

SRNA
Ognjen Tadić
Ognjen Tadić
Kandidat Srpske demokratske stranke /SDS/ za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je večeras da će se, ako pobijedi na predstojećim izborima, zalagati za dobrobit svih građana Srpske i poštivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Umanjiću značaj političkih stranaka jer je ovaj sadašnji sistem takav da one dominiraju i da se odluke ne donose u institucijama sistema, što je nedopustivo", rekao je Tadić gostujući u završnoj izbornoj debati Radio-televizije RS.

On je istakao da budući predsjednik RS, u saradnji sa svim političkim partijama, mora osmisliti novu nacionalnu politiku.

Kandidat Saveza za demokratsku Srpsku za predsjednika RS Dragan Kalinić istakao je da će se zalagati za apsolutno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"RS se brani na dva načina - iznutra promjenom i poboljašanjem sadašnje teške ekonomske situacije i izvana, afirmacijom RS u regionu i svijetu", rekao je Kalinić.

Kandidat Narodne demokratske stranke za predsjednika RS Emil Vlajki rekao je da će se boriti protiv "amerikanizacije" na ovim prostorima, posebno Srba.

On je napomenuo da predstavnici međunarodne zajednice moraju otići iz BiH.
Kandidat Hrvatske koalicije HDZ 1990- HSP BiH za predsjednika/potpredsjednika RS Željko Matić rekao je da je RS neupitna i da je nastala kao izraz demokratski izražene volje.

"Svi su priznali RS kao činjenicu koja postoji u BiH. U tom smislu, ne vidim da postoji neka ugroženost RS i ubijeđen sam da će ona opstati", rekao je Matić.

Kandidat Socijaldemokratske unije za predsjednika RS Slavko Dragičević rekao je da će mu, ako pobijedi na predstojećim izborima, prevashodna obaveza biti da se zaštite i pomognu siromašni građani u RS.

"Zalagaću se za afirmaciju RS u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je Dragičević. 

Opšti izbori u BiH biće održani u nedjelju, 3. oktobra.