Ognjen Tadić
0

"U BiH se mora poštovati Dejtonski sporazum"

SRNA
Ognjen Tadić
Ognjen Tadić
Kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika Republike Srpske (RS) Ognjen Tadić izjavio je večeras u Bratuncu da će se, kao patriota, zalagati da Kancelarija visokog predstavnika (OHR) i visoki predstavnik odu iz BiH.

On je na predizbornoj tribini u Bratuncu rekao da će se zalagati da se u Srpskoj poštuju Ustav, zakoni i ljudska prava, kao i da Srpska bude ekonomski održiva i socijalno odgovorna, jer posjeduje resurse koji to omogućavaju uz pošteno raspolaganje njima.

Tadić je ponovio da se u BiH mora poštovati Dejtonski mirovni sporazum ili će se Srpska odvojiti i postati samostalna država.

On je najavio da će Koalicija "Zajedno za Srpsku", ukoliko dođe na vlast, na prvo mjesto staviti donošenje zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić pozvao je građane da glasaju za mlade kadrove ove stranke jer mogu donijeti promjene, kao i za kandidate Koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Na predizbornom mitingu u Bratuncu govorio je i predsjednik Srpske radikalne stranke RS Milanko Mihajlica, koji je rekao da je cilj koalicije da uspostavi pravnu državu u kojoj će policija štititi svakog čovjeka, nezaposleni dobiti zaposlenje, te u kojoj će biti raspušteni kolektivni centri.

Podršku kandidatima SDS-a i Koalicije "Zajedno za Srpsku" večeras je dao i bivši predsjednik SDS-a i Srpske Mirko Šarović. Na tribini u Bratuncu predstavili su se kandidati SDS-a iz Izborne jedinice broj pet za Narodnu Skupštinu RS, kao i kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH.