Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što se to otimate za Bošnjake ko su bili i šta su to više nije važno važno je šta su sad. Ako ćemo realno ni vi se ne možete pohvaliti nekakvim patriotizmom.Ako su Bošnjaci izdali vjeru nisu državu a vi ste izdali ivjeru i državu.Jedni se posrbili i popravoslavili a drugi pohrvatili i pokatoličarili.
I ti si Srbin.ali katolik!!!!Gdje si ti učio istoriju,kod Vinka Puljića?Gdje se govori štokavskim dijalektom,tu su Srbi oduvijek živjeli.Prema tome,ne lupetaj.I vi Hrvati ste isti kao bolešnjaci. Govorite,pišete i koristite SRPSKI JEZIK,a osnova svakog jezika je njegova gramatička struktura,a ne leksika.Prema tome,hrvoje, čuti i ne lupetaj više.Hercega Stefana Vukčića Kosaču ste prisvojili,iako je bio Srbin,Herceg od svetoga Save.A sa druge strane,s obzirom da ste i vi Srbi,ali katolici,lijepo je čuti da se sjećate svoga srpskog porijekla/podrijetla.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Bosnia_around_1412.png ...toliko o tome što je bila bosna i \"bošnjani\"
Samo naprijed, ljudima će biti bolje..
.....a ovo današnje pomodarsko bošnjaštvo je samo nužno zlo u nedostatku ničeg boljeg.....što se tiče srbina koji torkelja o srbstvu predosmanlijske bosne mogu mu samo poručiti da je glupav jer nešta svojata iz vrlo oskudne povijesti i još oskudnijih izvora i to isključivo plemenitaša.kakva glupost! svi velikaši su tada bili iz miješanih brakova a sama nacija uopće nije niti postojala na višoj razini od plemenskog sjećanja.tvrtkova majka je bila kćer hrvatskog bana šubića a otac polutan od bake srpkinje iz nemanjićke dinastije.hrvatski ban mladen je postavio nekog švabu da upravlja bosnom u ime šubića a taj se poslije osamostalio i bio samo ugarski vazal .uglavnom da skratim i zaključim.današnji tzv bošnjaci nemaju nikakvo kolektivno sjećanje i osjećaje prema predosmanlijskim bošnjaštvom....ps.još jedna sitnica upućena srbinu...preko vrbasa nikad nije niti bila bosna već hrvatska i hrvatski posjedi na kojemu je živio isključivo hrvatski narod.to je postala bosna po dolasku turaka.
kada ja pišem o bosancima-bošnjacima ne ulazim tko je tko po nekakvoj naciji niti me nije briga.Jedino što hoću reći je da je licemjerno od bosanaca muslimana da kad polažu neka prava na bosnu uvijek se pozivaju na dobre bošnjane,kraljicu katarinu,kralja tvrtka,tomaša i ostale velikaše a ISTIH SU SE PRVI ODREKLI i priklonili okupatoru.Naknadno se 1992 ko fol prisjetili njih i to samo u dnevno-političke svrhe.potpuno je jasno da su u stvarnosti bosancima muslimanima puno značajniji njihovi veziri i veliki veziri od kraljice katarine i kralja tomaša a od građevina puno im je važniji i veći simbol bilo koja turska građevina ili džamija od tvrdog grada bobovca ili nekih drugih arheoloških artefakata iz predosmanlijskog razdoblje.na koncu to je sve stvar odgoja i karaktera.i grci su bili okupirani pa nisu prešli na islam jer su imali visoko usađenu svijest o svojoj heladi i dan danas sa ponosom mogu reći da su bili i ostali heleni-bošnjaci su se svojega bošnjaštva odavno odrekli.
Trebamo organizovati Oluju i pobiti ovu b@gru od naroda...
Vi imate svoj Sveti Cilj radite na njemu a mi ćemo da vas handrimo koliko možemo.
Mozda ne postoji u tvojoj zatucanoj glavi http://bs.wikipedia.org/wiki/Bosanci
Halalite komšije ali mi vas nećemo pitati kako nam se zove nacija, jezik...
Bosanska nacija NE POSTOJI,valjda ti je sada jasno zašto.
Da preformulišem.Muslimani su u stvari Srbi islamske vjere,od nas su i postali,a ne od Hrvata.
Pa dobro mudracu kad nas molis da se nazivamo bosancima-muslimanima, zasto se onda i vi ne nazivate bosancima-katolicima i bosancima-pravoslavcima.
Dajk,samo u jednoj stvari nisi u pravu.A to je,da su muslimani ustvari Srbi. Herceg Stefan Vukčić Kosača je bio takođe Srbin.Herceg od svetog Save,po kome je Hercegovina i dobila ime.A što se tiče ostalog,sve si u pravu.
Jeftina predizborna propaganda u režiji miletovih jastrebova,pa ta linija je već odavno poznata stvar a i svaka tačka koja je nejasna mora se utvrditi na osnovu mišljenja drugog entiteta i distrikta Brčko,na kakvu priču ljudi nasijedaju,međukomšijska linija razgraničenja je često problematična a kamoli međuentitetska.Pa to je velika procedura i neide to baš tako.