{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za boljitak: Mladi i žene su pokretačka snaga ekonomskog oporavka BiH

F
30.8.2014. u 13:06
9
40
Za boljitak: Mladi i žene su pokretačka snaga ekonomskog oporavka BiH
9
Za boljitak: Mladi i žene su pokretačka snaga ekonomskog oporavka BiH
Mladi za boljitak i Žene za boljitak Zeničko-dobojske županije održali su sinoć u Zenici sastanak na kojem je bilo riječi o predstojećim općim izborima.
"Mladi predstavljaju osnovnu pokretačku snagu Bosne i Hercegovine. Investiranje u mlade mora predstavljati obavezu Bosne i Hercegovine, na njenom putu ka EU. Prije svega moramo stimulirati mlade da ne napuštaju zemlju. To možemo učiniti uredovanjem ekonomskog sistema, poticanjem poduzetničke aktivnosti mladih, ulaganjem u edukaciju mladih", kazala je predsjednica Mladih za boljitak Zenica i kandidatkinja Narodne stranke Radom za boljitak za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Hana Isaković.

Prema njenim riječima, prvi i najvažniji cilj je izmjena Ustava FBiH i ukidanje kantona kojima bi FBiH uštedila do 500 miliona konvertibilnih maraka.

"Žena u BiH napokon mora postati ravnopravna i svoju punu snagu i sposobnost usmjeriti ka strateškim ciljevima BiH na njenom putu ka EU. Žene za boljitak svojim djelovanjem uspjele su mnogo toga promijeniti u svijesti žena i njihovoj drugačijoj percepciji o politici te značaju uloge žene u političkom sistemu BiH", istaknula je članica Žena za boljitak Zeničko-dobojskog kantona i kandidatkinja Narodne stranke Radom za boljitak za kantonalnu Skupštinu Smiljana Tucaković, navodi se u saopćenju iz spomenute stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: