{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za 90 dana odluka o poravnanju prihoda između RS i FBiH

F
4.5.2012. u 20:10
1
13
Za 90 dana odluka o poravnanju prihoda između RS i FBiH
1
Za 90 dana odluka o poravnanju prihoda između RS i FBiH
Zgrada UIO-a
Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO) ima rok od 90 dana da pripremi informaciju na osnovu koje bi se izvšilo poravnanje prihoda od indirektnih poreza između Federacije BiH i RS-a, potvrdio je ministar finansija i trezora BiH Nikola Šprić.
UIO će, kako je naveo, tu informaciju pripremiti na osnovu inspekcijakog i terenskog rada, a nakon toga bi se i izvršilo poravnanje i donijeli novi koeficijenti.

Špirić, koji je i predsjedavajući Upravnog odbora UIO, potvrdio je da ni na današnjoj sjednici u Banjoj Luci nije postigao dogovor oko poravnanja prihoda između dvaju entiteta za sporni protekli period, a nisu dogovoreni ni koeficijenti raspodjele sredstava s jedinstvenog računa.

Za Federaciju BiH je načelno sporno oko 30 miliona KM iz drugog dijela 2010. godine, te oko šest miliona KM iz prošle godine po drugom privremenom poravnanju do koga je trebalo da dođe u januaru ove godine, ali nije izvršeno.

Federalni ministar finansija Ante Krajina je potvrdio da FBiH ima određene sumnje na prikazanu krajnju potrošnju, odnosno prikazane PDV prijave.

"Došli smo do određenih dokaza i vjerujem da ćemo u narednom periodu suočiti argumente i doći do rješenja“, kazao je Krajina nakon sjednice Upravnog odbora UIOBiH.

Međutim, ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija nije optimista ni da će novi podaci koje treba da prikupi UIO donijeti rješenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: