{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za 7 dana studenti iz BiH prijavili više od 100 poslovnih ideja

Klix.ba
4.4.2012. u 08:13
18
16
Za 7 dana studenti iz BiH prijavili više od 100 poslovnih ideja
18
Za 7 dana studenti iz BiH prijavili više od 100 poslovnih ideja
U okviru projekta Studentsko preduzetništvo/poduzetništvo, koji realizuje Centar za istraživanja i studije GEA, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), počeo je edukativni program "Imam ideju".
U okviru promocije programa održane su info prezentacije na kojima je studentima predstavljen projekat i predstojeće takmičenje za najbolju poslovnu ideju. Prezentacije su održane na Univerzitetu u Banjaluci, Univerzitetu u Sarajevu i Sveučilištu u Mostaru, koji su partneri ovog projekta.

Studenti i studentice su izrazili veliko interesovanje za ovaj program, i nakon nepunih dana, koliko je poziv otvoren, stiglo je više od 100 pojedinačnih i timskih prijava.

Imam ideju je program koji kroz seriju praktičnih radionica i vrijedne novčane nagrade iz nagradnog fonda od 36.000 američkih dolara pruža šansu studentima da njihove ideje zažive u praksi.

Studenti i studentice koje krasi inovativnost, ulaganje u sebe i preduzetnički duh, te želja za pokretanje vlastitog biznisa, imaće priliku da od kraja marta besplatno pohađaju Školu za poslovne ideje. Time će u sva tri grada, kroz interaktivne i praktične radionice i predavanja, studenti naučiti kako da svoje ideje pretvore u biznis planove. Nastavu će voditi istaknuti stručnjaci i već dokazani preduzetnici iz BiH, koji će studentima prenijeti svoja znanja i iskustva.

Nakon odslušane četrnaestodnevne nastave, svi će polaznici dobiti Certifikat o učešću, a studentski timovi ili pojedinci će biti u prilici da kandiduju svoje biznis planove za finansiranje. Devet najboljih biznis planova (u svakom gradu po tri) biće nagrađeno sa po 4.000 dolara, a prijatelji projekta obezbijedili su vrijedne dodatne nagrade.

Projekat podržavaju m:tel kompanija, ASA Group i Hypo Alpe Adria banka.

Svi zainteresovani studenti i studentice mogu se informisati o rasporedu nastave i prijaviti se za učešće u programu putem internet stranice www. imamideju.ba.

Rok za prijave je 7.3. za Banjaluku i Sarajevo, odnosno 14.3. za Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: