{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


World Vision i UNICEF otvaraju "Kutke za djecu" poplavljenih područja

23.6.2014. u 10:16
8
0
World Vision i UNICEF otvaraju "Kutke za djecu" poplavljenih područja
8
World Vision i UNICEF otvaraju "Kutke za djecu" poplavljenih područja
Za djecu čije su porodice pogođene nedavnim poplavama u našoj zemlji organizacije World Vision i UNICEF zajednički će otvoriti četiri "Kutka za djecu": u Begovom Hanu, Maglaju, te dva u Doboju (Doboj-Usora i Doboj-Paklenica).
Ovi prostori će ponuditi sigurno okruženje za djecu kao podrška u oporavku od traume i šoka. U svakom "kutku“ radit će kvalifikovano osoblje koje će za djecu organizirati kreativne, obrazovne i sportske aktivnosti, sve do početka školske godine.

Svečana otvaranja “Kutka za djecu” u Begovom Hanu (Osnovna škola Begov Han) i Doboj-Usori (Dobojskih brigada 303) bit će upriličena 24. juna 2014. godine, i to prema slijedećem
rasporedu: U 10 sati u Begovom Hanu "Kutak za djecu“ će otvoriti Amra Kurbegović iz organizacije World Vision BiH i Adil Gacić, direktor Osnovne škole Begov Han, u 13:00 sati svečano otvaranje "Kutka za djecu“ u Doboj-Usori, u Dobojskih brigada 303 “Kutak za djecu” će otvoriti Sarah Bearup, nacionalna direktorica organizacije World Vision BiH, i Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Pored gore navedenih prostora, u naredih nekoliko sedmica očekuje se otvaranje i dodatnih
"kutaka za djecu“ na područjima koja su pogođena poplavama, saopćeno je iz World Visiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: