BiH
0

Obnovljen vrtić u Doboju nakon poplava: Vraćen osmijeh na dječija lica

Klix.ba
U dječijem vrtiću "Majke Jugovića" u ponedjeljak su dočekane najmlađe Dobojlije. Prostorije vrtića su ispunili smijeh i graja oko 130 dobojskih mališana pri ponovnom susretu s prijateljima i druženju s novim partnerima za slaganje puzli i lego kockica.

"Zahvaljujući finansijskim sredstvima Programa za oporavak od poplava Evropske unije, jutros smo započeli s radom u obnovljenim prostorijama vrtića", kazala je Slavica Živković, direktorica vrtića.

Sanacija objekta vrtića završena je sedam dana prije predviđenog roka. Završetak radova na drugom dobojskom vrtiću, koji se također sanira sredstvima Evropske unije očekuje se 1. oktobra 2014. godine. Vrijednost investicije Evropske unije u saniranje objekata vrtića u Doboju iznosi 600.000 KM.

"Oduševljeni smo što je vrtić u Doboju jutros mogao započeti s radom. To je ključni korak ka ponovnoj uspostavi jedne od esencijalnih usluga za građane Doboja, koji doprinosi normalizaciji života na poplavljenim područjima, što i jeste primarni cilj programa pomoći za oporavak Evropske unije", izjavio je ambasador Peter Sorensen, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije.