Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
STA ON IMA STA PORUCIVATI MANJINSKOJ POPULACIJI KOJA NE PLACA NI 9% UKUPNO PLACENOG POREZA OVOJ ZEMLJI? U BIH, POPULACIJSKI APSOLUTNA VECINA TREBA DA IMA IDENTICAN PROCENT GLASOVA U INSTITUCIJAMA BIH, KAO STO IH IMA PROCENTUALNO U UKUPNOJ POPULACIJI. BOSNA TREBA DA IMA JEDNODOMNI PARLAMENT PO SISTEMU JEDAN COVJEK, JEDAN GLAS, DA SVAKI DAN MAJORIZIRA, PREGLASAVA/NADGLASAVA MANJINE, BAS KAKO TO RADE U SRBIJI I HRVATSKOJ SA NJIHOVIM MANJINAMA I TREBA DA IMA JEDNOG PREDSJEDNIKA I VLADU.
DOSTA VISE OVIH MANJINSKIH ZLIKOVACKIH EKSPERIMENATA DA ONI VLADAJU I AKO SU POSRANE MANJINE I AKO NE PLACAJU POREZE I AKO IZBJEGAVAJU OBAVEZE PREMA OVOJ DRZAVI I AKO SU UVIJEK BILI MANJINA, OD PRVOG DANA OTKAKO SU SE POSRBILI I POHRVATILI ZA PO VRECU AU I RUSKOG ZITA.
@Roin Jedan covjek jedan glas mozete samo puskom dobiti. Dakle ili pusku u ruke ili tisina.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Čović na aparatima....
Mcc Itd poruci covica da ne ide u Zagreb po svoje misjlenje
Stipici Slažem se sa tobom ali sastanku su prisustvovali samo predstavnici jednog naroda Odnosno hdz
BiH Jedina zemlja u evropi u kojoj mozes imati drzavljanstvo ali ne i mogucnost da budes izabran za presjednika. Pricajmo malo o ljudskim pravima
e Wigemark ne znas ti s kim imas posla... tek ces sad da se oznojis, nije ti ovo svecka....
Reci bakiru da nas prestane uvoditi u bliskoistocnu uniju, bog mi majku u pakas svake hefte 2 puta u turski ide
Pojam DEMOKRACIJA označava pluralistički oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno APSOLUTNA VEĆINA njezinih građana kroz izbore. -------------------------------------------------------- Da li je u BiH na snazi DEMOKRACIJA, ako sve odluke u ime drzave donosi izravno ili neizravno KATOLICKA I ORTODOKSNA MANJINA (-39% ukupne populacije Bosne, 66,66% glasova u institucijama BIH) gradjana kroz izbore?
@Roin O tome je trebalo da mislite prije no sto ste potpisali Dejton. Dzaba kmece Hrvati a dzaba kmecis i ti.
@NevesinjskaPuska3 Ma ja sam rasmisljao, medjutim neki su izasli iz okvira svojih ovlasti, takoreci prekoracili svoja ovlascenja i sad se sve te njihove odluke moraju ponistavati jer nisu imali ustavne ovlasti takvo nesto raditi. Kao da su nasli prosjake na ulici da nesto potpisuju u ime drzave. A medju takvim odlukama je i Dayton. Znaci, sve ce se to ponistavati.
U Europskoj Uniji, tacnije u parlamentu unije suverenih europskih drzava vrijedi pazite sad ovo, JEDAN COVJEK, JEDAN GLAS. Znaci UNIJA, ne drzava, znaci UNIJA ima JEDNODOMNI parlament gdje vrijedi jedan covjek, jedan glas, a to znaci, da onih kojih je populacijski vise, ima i vise u parlamentu, znaci ne kao u nametnutom daytonskom apartheid parlamentu da je sve podijeljeno na tri ili cak dva, nego koliko koga ima, toliko dobije stolica u parlamentu.
Znaci sebi u uniju su nametnuli jednodomni po sistemu jedan covjek, jedan glas parlament, a Bosni su nametnutli dvodomni parlament po apartheid sistemu gdje manjina katolicka i ortodoksna i ako ih populacijski ima manje od 39%, imaju zapravo u institucijama BiH 66,66% vlasti i glasova, sto je apsurd. I jos katolicka manjina se buni da je "preglasavaju" u navodnoj "demokratskoj" zemlji?
Buhaha, "preglasavanje" i "majorizacija" MANJINE u demokratiji?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja se tacno pitao sto mu ovaj Wigemark suti kada su pricali o izmjeni zakona (kontao EU podrzava aparthejdski izborni zakon), kad ocito EU podrzava neki smisleniji i izborni zakon blizi vrijednostima EU
EU ne podrzava sigurno pravdu u Bosni. To je valjda i najoptimisticnijem bosnjackom magarci vec do sad jasno. Zato ocekuj neku novu zackoljicu da katolicka i ortodoksna manjina zapravo vladaju i ako ih nema ni ceteres' posto.
Hrvati su bili ludi kada su se Herceg-Bosne odrekli i ova im je naknadna pamet dzabe.
@NevesinjskaPuska3 nisu se oni odrekli vec ih je Franjo pustio niz vodu da bi dobio nazad RSK, njih nije niko nista ni pitao
Glupi magarce, da nisu, nikad Dayton potpisan ne bi bio, a potpisan je da bi Clintoni osvojili jos jedan mandat i iskljucivo zbog toga.
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
pa zato on toliko skakuće, znači evropljani su rekli izborni zakon samo po evropskim standardima, tj.presudi evropskog suda, zato je on trčao i plenkoviću i vučiću, danas ode i u brisel, kako sam ne shvati da stvar za koju se on zalaže , da je već osuđena u hagu i da se sada čeka i drugostepena presuda
Čović je optimista da će biti po njegovom.
Normalno u skladu sa EU standardima a ne po etničkoj podjeli, Čović da ima podršku EU i zapada davno bi ga promjenio, neće se pristat na HDZ-ov prijedlog izmjene zakona da matematička manjina ima povlastice u vlasti kao i većina to nije po EU standardima i demokratiji.