Srbijanski ministar
785

Vulin u Srebrenici na obilježavanju 30. godišnjice stradanja srpskih žrtava

M. G.
Grujičić i Vulin (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u BiH na obilježavanju 30 godišnjice stradanja srpskih vojnika i civila u selima Zalazje, Biljača, Sase, Zagoni i Brod kod Srebrenice.

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod spomenika i kosturnice u Zalazju kod Srebrenice, obilježava se 30 godina od stradanja 69-oro srpskih civila i vojnika u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni.

Vulin je na početku svog obraćanja iskazao nezadovoljstvo što na današnjem obilježavanju nije bilo nikoga osim Srba.

"Ovdje neće biti nikoga osim nas Srba. Neće doći predstavnici međunarodne zajednice, neće biti predstavnika drugih država. Srpske rane bole samo Srbe", kazao je Vulin.

Dodao je da kažu da "sreća razjedinjuje, a da bol izjednačava".

"Kad su Srbi u pitanju nije tako. Srpski bol ne zanima nikoga. Za srpskim žrtvama se niko ne okreće. Za crnim maramama srpskih majki baš niko neće da pusti suzu. Ja poštujem tugu i bol bijelih marama majki Srebrenice, ali ne razumijem zašto niko ne može da pusti ni jednu jedinu suzu i podijeli bol sa crnim maramama srpskih majki. Koliko je potrebno da bude ubijeno Srba, a da se na njihovom grobu pojavi neko ko nije Srbin", upitao je Vulin.