{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vukićević: Dobri odnosi Srbije i BiH u posljednje vrijeme još bolji

F
19.6.2014. u 11:00
2
21
Vukićević: Dobri odnosi Srbije i BiH u posljednje vrijeme još bolji
2
Vukićević: Dobri odnosi Srbije i BiH u posljednje vrijeme još bolji
Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević očekuje da će se donatorskom konferencijom za Srbiju i BiH stvoriti solidan fond novca kako bi se osigurala pomoć i podrška ljudima koji su stradali u poplavama, jer slike Srbije i BiH koje su obišle svijet nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.
"Ne možemo očekivati da to bude dovoljno novca, ali to bi trebao biti solidan fond. Uz to treba da koristimo i druge fondove kao što je fond Evropske unije", kazao je ambasador Vukićević u izjavi za Agenciju FENA.

U kontekstu predstojećih općih izbora u BiH, Vukićević kaže da je potrebno stvoriti novu političku klimu u BiH kako bi se prevazišli svi problemi i prepreke i kako bi BiH postala članica Evropske unije.

"Nadajmo se da će tako biti, jer postoji dobro raspoloženje u EU, ali to trebaju potvrditi i domaći političari", rekao je srbijanski ambasador.

Odnose između BiH i Srbije okarakterisao je kao dobre, dodajući da su u posljednje vrijeme i bolji, a to je potvrdila i nedavna posjeta predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"On je na vrlo jasan način pokazao šta je prioritet Srbije. Košulji nije bliže ništa od sakoa, a isto tako Srbiji nije ništa bliže od BiH", rekao je Vukićević.

Naglasio je da je stabilnost BiH jako bitna za Srbiju i obratno te da interes svih zemalja u regionu treba da bude saradnja i uključenje u Evropsku uniju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: