{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vukasović: Šta ako Edin, doktor nauka koji je dobio odbijenicu, napusti ovu zemlju?

Klix.ba
16.8.2018. u 15:19
525
140
Vukasović: Šta ako Edin, doktor nauka koji je dobio odbijenicu, napusti ovu zemlju?
525
Vukasović: Šta ako Edin, doktor nauka koji je dobio odbijenicu, napusti ovu zemlju?
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon teksta objavljenog na Klix.ba da doktor nauka Edin Veletovac iako je ispunjavao sve uvjete nije dobio poziciju u Muzeju Sarajeva, reagirali su iz Naše stranke.
Mario Vukasović, zastupnik Naše stranke u Skuštini Kantona Sarajevo, komentirao je ovaj slučaj.

“Vjerujem da je rješavanje problema korupcije i nepotizma pri zapošljavanju glavni problem u KS koji se mora riješiti ako želimo zaustaviti propadanje. Riješit ćemo ga strožijom kaznenom politikom za učinioce koruptivnih djela. Šta ako Edin, po uzoru na stotine i hiljade drugih, sutra napusti zemlju", upitao je Vukasović.

Prema evidenciji koju je dobio iz Službe za zapošljavanje, kako navodi Vukasović, osim njega, nema više niti jednog doktora iz njegove oblasti na evidenciji.

"Ljudi koji nas vode, koji doktorima historije daju odbijenice za posao, a na nalazištima Butmirske kulture stare preko 7000 godina grade hotele, nisu dostojni da vode ovu zemlju i da se o njoj brinu. Mi se moramo pobrinuti za njih adekvatnim kaznama, zatvorskim, ali prije svega neglasanjem za njih na predstojećim izborima", zaključio je Vukasović.

Naš portal je objavio informaciju da je Muzej Sarajeva je prije nekoliko dana primio dvije nove uposlenice na pozicijama kustosice za porijeklo i kretanje stanovništva te muzejske pedagogice, iako nisu ispunjavale sve uslove konkursa. S druge strane, za doktora historijskih nauka Edina Veletovca, 29-godišnjeg Sarajliju bujne biografije, koji i više nego zadovoljava uslove za obje pozicije, nije bilo mjesta u ovoj javnoj ustanovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: