Odgovor na prijetnje
55

Vukanović tuži Dodika: "Da sam ja radio nešto slično odmah bi bio uhapšen"

B. H.
Screenshot: RTRS
Screenshot: RTRS
Narodni poslanik i lider pokreta "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska, Milorada Dodika zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti, iznošenja prijetnji, uvreda i javnih poziva na linč sa skupštinske govornice.
"Kao što sam bio i najavio, prvi radni dan nakon završetka dvije Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske podnio sam dežurnom tužiocu Okružnog Tužilaštva u Trebinju Krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, zbog Krivičnog djela ugrožavanja bezbjednosti, iznošenja prijetnji, uvreda i javnih poziva na linč sa skupštinske govornice", poručio je Vukanović.

Dodao je kako je podnio prijavu i protiv NN lica za koje je kazao da mu stavljaju metu na čeko

"Podnio sam prijavu i protiv NN lica, aktivista SNSD, koji su po nalogu Luke Petrovića i podršku Đorđa Bjelakovića lijepili plakate po Trebinju sa lažnim sadržajem, stavljajući mi metu na čelo i stvarajući atmosferu linča", istakao je Vukanović.

Vukanović je dodao da bi u obrnutoj situaciji već bio uhapšen.

"Da sam kojim slučajem uradio nešto slično, prijetio Dodiku ili nekom od njegovih saradnika, odmah bi bio uhapšen i procesuiran, ali je naše pravosuđe pod kontrolom vladajuće Partije i Mafije, pa zbog toga niko ni za šta ne odgovara", kazao je Vukanović.

Podsjećamo, Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, između ostalog, Vukanoviću zaprijetio i fizičkim obračunom kada "jednog dana ne bude predsjednik".

U jednom momentu je pokazao dokumente, za koja je tvrdio da su obavještajni, te da u njima stoji da je Vukanović američki čovjek kojeg nazivaju "korisnim idiotom".