Beograd
15

Vučićev tabloid na naslovnici Klix.ba nazvao ustaškim medijem

D. Be.
Naslovnica Informera 23. maja 2023.
Naslovnica Informera 23. maja 2023.
Opskurni beogradski tabloid čije naslovnice često krase ratni zločinci, kriminalci i osobe sumnjivog morala kao jedan od prvih vojnika trenutnog političkog režima u Srbiji svakodnevno pronalazi imaginarne neprijatelje Beograda. Tako su im sada na meti Klix.ba i hrvatski Index.hr.
Interesantno, nakon što je Klix.ba pisao o apsurdnom izvještavanju prorežimskih medija o velikim protestima građana i opozicije proteklih sedmica te objektivno informisao javnost o brojnosti i porukama sa skupova u Beogradu, Informer je odlučio portal Klix.ba nazvati "ustaškim medijem".
Naslovnica Informera 23. maja 2023.
Naslovnica Informera 23. maja 2023.

"Spremaju obojenu revoluciju, Specijalni rat", veliki je naslov u današnjem printanom izdanju Informera uz fotografiju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a ispod:

"Ustaški mediji objavljuju laži o 'Vučićevom ginekologu', pišu o invaziji sendvičara na Beograd!? Zagrebački 'Index' i 'Klix' iz Sarajeva, portali poznati po bolesnoj mržnji prema Srbima i svemu srpskom, podržavaju takozvane 'proteste protiv nasilja', a istovremeno prizivaju nasilnu smenu vlasti u Beogradu."

Tekst Informera 23. maja 2023.
Tekst Informera 23. maja 2023.

U printanom izdanju Informer, između ostalog, piše:

"Sarajevski, proustaški portal Kliks objavio je tako užasnu laž da je 'Vučićev ginekolog' napao policajca na protestu u Beogradu!?! Na ovu očiglednu laž odmah su se nadovezali beogradski 'nezavisni mediji' i krenuli da je šire kao suvu istinu!?! ...", pišu između ostalog.

Dalje kažu da je "najkonkretniji dokaz da je protiv Srbije i njenog predsjednika u toku hibridni, specijalni rat svakako jeste objava sarajevskog portala 'Kliks' ... Ovaj dokazano antisrpski portal ne samo da je plasirao laž već je tu neproverenu informaciju preuzeo od Petra Đurića, osnivača pokreta 'Ćale, ovo je za tebe', čoveka osumnjičenog za organizaciju prostitucije!?! Ovaj bosansko-ustaški portal je vest o predsjedniku naše države preuzeo od krajnje kontroverznog lika ..."

"Vučićev ginekolog" je zapravo Milan Brakus (51) koji je uhapšen zbog sumnje da je u petak navečer vozeći svoj luksuzni automobil napao službenu osobu u centru Beograda. Umjesto da stane, on je svojim vozilom gurao po cesti policijskog službenika čemu svjedoči i snimak koji je objavljen na društvenim mrežama. Regionalni mediji su izvjestili da je Brakus blizak Vučiću i daje član SNS-a.

Da je ovo samo nastavak osmišljenih napada na vodeće regionalne medije zbog objektivnog izvještavanja o masovnim demonstracijama u glavnom gradu susjedne države, ali i drugim događaima u toj zemlji, govori i činjenica da je nedavno i predsjednik Aleksandar Vučić gostujući na jednoj televiziji direktno prozvao portal Klix.ba i još neke medije iz našeg regiona zbog pisanja o događajima u Srbiji.

A zašto su dešavanja u Srbiji i regionalna vijest i tema?

Val monstruoznih zločina koji se dogodio u Srbiji početkom maja uzdrmao je ne samo Srbiju, već i regiju, a bio je i svjetska vijest.

Ubistvo devet učenika u jednoj osnovnoj školi u Beogradu, koje je počinio također učenik, a zatim i masovno ubistvo u Mladenovcu gdje je ubijeno osam ljudi okrenulo je Srbiju naopačke.

Građani uplašeni, tražeći konkretnu odgovornost i odgovore izašli su i na ulice u borbi protiv nasilja. Aleksandar Vučić te proteste posmatra kao direktno umjerene protiv njega. A kada desetine hiljada građana izađe na proteste nekog grada u regiji i ti protesti se učestalo ponavljaju jasno je da je to i regionalna tema.

Baš kao što će biti i vijest za tri dana kada vladajući režim u Srbiji organizuje veliki kontramiting kao odgovor na proteste nezadovoljnih građana.