Bio i u pećini
2

Vučić završio posjetu BiH otvaranjem fabrike u Drvaru i donacijom skoro milion eura

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Drvaru da su na račun te opštine uplatili 925.000 eura, otvorili fabriku, te da pomažu Dom zdravlja i obnavljanje objekta u kojem se nalazi ta zdravstvena ustanova.
"Beskrajkno sam sretan što se poslije pet mjeseci vidimo i što smo ono što smo obećali ispunili. Mala fabrika koju smo otvorili bit će i veća i bolja. Ovih 925.000 eura ići će za vodovod, infrastrukturu i druge projekte. Pomažemo Dom zdravlja, obnovit ćemo ga i pomoći u vezi sa platama i primanjima", rekao je Vučić poslije otvaranja pogona "Jumka" iz Vranja u Drvaru.

On je poručio da za srpski narod ni Oštrelj niti bilo šta ne može biti granica.

"I kada živimo u različitim državama uvijek znamo da pripadamo istom narodu i to je najvažnija poruka. Mi pripadamo srpskom rodu i tu smo da bismo pomagali jedni druge i uvijek ćemo to činiti. Na Srbiju možete da računate onoliko koliko mi znamo da je Drvar uz Srbiju. Koliko Drvar voli Srbiju toliko i mi volimo vas", poručio je Vučić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Posao u pogonu "Jumka", koji su otvorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zaposleno je 80 radnika, a plan je da posao dobije još 20.

Posjetom Spomen-kompleksu "25. maj" okončana je Vučićeva posjeta općini Drvar. On je jutros boravio i u Mrkonjić Gradu gdje je posjetio škole i zgradu općine.