Posjetio škole
17

Aleksandar Vučić stigao u Mrkonjić Grad i poručio: Živimo u dvije države, ali smo jedan narod

D. Be.
Foto: RTRS
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u Mrkonjić Grad.
U njegovom društvu je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednica i premijer RS-a Željka Cvijanović i Radomir Višković, kao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Po dolasku u Mrkonjić Grad, Vučić je zahvalio na dobrodošlici te poručio da je uvijek sretan kada je u društvu srpskog naroda. On je istakao da je srpski narod jedinstven i nedjeljiv i da su svi pokušaji podjele nemogući, prenosi RTRS.

"Možemo da živimo u različitim državama, ali ne smijemo da zaboravimo da istom narodu pripadamo", istakao je Vučić.

Dodik je poručio da nema "bosanskih Srba, već su svi jedni Srbi koji pripadaju istom narodu, gdje god živjeli".On je pozvao na jedinstvo i čuvanje identiteta te dao podršku Srpskoj pravoslavnoj ckrvi u Crnoj Gori.

Prema predviđenom planu Vučić će posjetiti Gimnaziju i Mašinsku školu u ovom gradu, a zatim će u zgradi Općine biti održan sastanak predsjednice RS-a, predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića, premijera RS-a, člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara.

U nastavku posjete Bosni i Hercegovini, Vučić će se zaputiti u Drvar gdje će prisustvovati otvorenju filijale banke i pogona fabrike. On će danas posjetiti i Muzej - Titova pećina.