U Beogradu
162

Vučić u vili "Mir" okuplja zvaničnike iz RS-a: Na sastanak dolaze Dodik, Cvijanović i Stevandić

V. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Politički predstavnici iz RS-a, predsjednik entiteta Milorad Dodik, članica predsjedništva BiH Željka Cvijanović te predsjednik NSRS Nenad Stevandić otputovat će u četvrtak u Beograd gdje je planiran sastanak s rukovodstvom Srbije.

Prema najavi iz Ureda predsjednika Srbije, zvaničnike iz RS-a bi u Beogradu, tačnije u Vili Mir trebali dočekati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednika Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Posjeta dolazi samo dan nakon što je predsjednik RS-a Milorad Dodik boravio u Francuskoj gdje je, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, održao sastanak s političarima iz Francuske.

"Za RS je važno da na ovaj način utvrđuje svoj geopolitički značaj i predstavi sve prednosti za francuska ulaganja", kazao je Dodik.

Pretpostavlja se kako će teme sastanka, osim odnosa RS-a i Srbije, biti i najavljena Generalna skupština UN-a na kojoj će se raspravljati o Rezoluciji o Srebrenici.

Jedna od tema o kojoj će se također razgovarati je i organizacija vaskršnjeg sabora Srbije i RS-a koji je zakazan 5. i 6. maja.

"Dogovoreno je da 5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i RS-a na koje bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture", saopćio je sredinom marta Milorad Dodik.