BiH
274

Vučić: Autoput će vas povezati sa Sarajevom, mir je bitniji nego ikada

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na otvorenju autoputa Prnjavor - Doboj kao poseban gost političkog vrha RS-a okupljenima se obratio premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je čestitao građanima Republike Srpske na prvih 36 kilometara autoputa Banja Luka - Doboj istaknuvši da je on važan za budućnost ovog bh. entiteta.

Također, Vučić je pozvao rukovodstvo RS-a da autoput shvati kao šansu za unapređenje života građana RS-a dodavši kako autoputevi ne smiju biti korišteni u druge svrhe kao što je remećenje mira.

"Mir je bitniji nego ikada. Autoputevi se ne grade da njima idu tenkovi. Bitno je što će vas ova cesta povezati sa Sarajevom jer to znači posao. Moramo dobro znati šta nam je cilj, zato molim rukovodstvo RS-a da spuste tenzije jer u miru ćemo najbrže napredovati. Poštujmo prošlost, čuvajmo naša ognjišta, ali čuvajmo i druge od nas", rekao je premijer Srbije.

On je na kraju dodao da rukovodstvo u Beogradu cijeni partnere iz Bosne i Hercegovine, ali da to ne znači da RS treba sumnjati u ljubav Srbije prema tom bh. enitetu.