Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Djeca znaju biti jako okrutna. Toga je uvijek bilo i bice ali je sada poprimilo sasvim novu dimenziju jer se razmnozava ko i kako stigne. Dosta roditelja ne vidi problem u svome djetetu vec u skoli. Ja kada fasujem keca dobijem batine a danas nastavnik. Cak i kad me uciteljica Slobodanka tukla po usima od mame bih kuci duplo jer me nije ona sigurno bez razloga namarisala pa da mama utvrdi pazar za svaki slucaj.
@jekoderm zato si sada nestabilna licnost koja misli da neko ima pravo nekoga udarati samo zato sto ima moc nad njim
@jekoderm zato si sada nestabilna licnost koja misli da neko ima pravo nekoga udarati samo zato sto ima moc nad njim
Najgore sto djeca sute, ja svoje dijete svaki dan kad dodje iz skole pitam jel ga ko dirao, a vaspitao sam ga tako nije sto je moj, da ne provocira da postuje drugare da ih brani i tako dalje. Samo cekam da mi jedan dan kaze maltretira me ovaj Onaj pa da je ne znam ti ciji ide brutalno premlacivanje :)
Dajte ove nasilnike meni u sake pa da vidimo hoce li vise ikad nekoga mrko pogledati
U osnovnim školama od prvog razreda treba uvesti predmet koji će pomoći učenicima da nauče: - lijepo ponašanje - vještine u komunikaciji - pravilno rješavati konfliktne situacije
ja sam bio onaj "deba" u osnovnoj sto su ga zahebavali, ali sam se ja drzao svog odgoja i danas sam uspjesan momak dok moji vrsnjaci ispijaju kafe i gledaju stele u kladari Ko se sad smije? haha
Ipak je jasno da se sve nosi iz kuce pa i licni odgoj i kultura.Sto se tice skolske discipline(bio sam u zadnje vrijeme u nekoliko skola prisutan)mogu samo reci KATASTROFA ILI DRAMA.U onom vaktu se nije smjela musica cuti na casu a kamo li da se ucenik tuce sa nastavnikom i td.Hocu reci da taj nastavni kadar snosi dosta odgovornosti za ovo sad kao i sva moguca negativna dostupnost interneta.Mislim da bi se ovim moralo i te kako cijelo drustvo zabaviti dok nije kasno
Pozdrav svima. Ja sam mali Bakir i ruzan sam kao lopov.
Mislim u velikoj većini da su djeca sklona zlim radnjama onoliko koliko im se pusti, tako da prvo roditelji, a onda i vaspitači i učtelji, moraju poći sa tog stanovišta.
Svako treba da se pobrine da njegova djeca nisu nasilna, a svi trebaju da se pobrinu za one koji jesu. Ovi koji dio krivnje stavljaju na zrtvu su mi moralno jednaki sa zlostavljacem.
kakav naslov oooooooooooj, senahid suzu pustio
Roditelji na 1. mjestu moraju biti svjesni da su oni kljuc u rjesavanju ovog problema. Znaci ODGOJ I VASPITANJE DJECE. 2. Izmedju roditelja i skole mora da postoji dialog i saradnja sto se ovog problema tice. 3. Skola je duzna i odgovorna da podstekne sto bolji psihicki milje za svu skolsku djecu.
Mora da postoje pravila o kojima se sa djecom svakodnevno razgovara, sto se tice ponasanja i govora jednih prema drugima. A roditelji trebaju da prestanu negirati cinjenice da upravo njihovo djete vrsi nasilje nad drugom djecom, vec da uzmu stvar u svoje ruke i na odgovoran nacin rjesavaju probleme a ne skoli da prepustaju i ocekuju da im vaspita djete.
Vršnjačko nasilje je specijalni rat koji vodi oligarhija na vlasti protiv građana. Sve institucije su uključene u nasilje nad građanima a posebno nad njihovom djecom. To je dobro osmišljena strategija kojom se ostvaruju politički, vjerski, ekonomski ciljevi određene skupine ljudi. Posljedice takvog stanja vidljive su na radnom mjestu u JP i institucijama sistema, u školama osnovnim, srednjim i fakultetima.
U policiji i vojci stanje je manje izraženo ali postoji diskriminacija pojedinaca. Nasilje prema građanima je posebno izraženo preko instrumenata sistema a to su naročito sudovi, tužilaštva, poreska uprava, pio fond i druge ustanove od kojih život građana zavisi.
mene u vrticu teta dirala po piši :-(
@hrdonja E kad se to desi a ti dublje diši:-)
Najcesci nasilnici su oni koji se priklone ustasama i cetnicima… nije bilo sukoba da nisu "pretjerali"
Najbitnije je da je djete odgojeno, i da roditelji ulazu u odgoj djece e onda se to u skolama samo nadogradi, ali ako roditelji ne vode racuna o njegovom odgoju i ponasanju jer su i oni sami takvi, onda je tesko da tu skola moze nesto pozitivno uraditi, jer tu supaju pravilnici i odgojno disciplinske mjere gdje na tu djecu samo kontra efekat i tu se sve zavrsava, takvi nastave da se tako ponasaju roditelji podrzavaju i to ode u nedogled.
vise je nasilja bilo poslije rata, ono kraj 90 ih, nego danas, nez sto se ljudi toliko ibrete, Sarajevo je poznato po jalijasima, al' danas je toga jako malo... u moje vrijeme nisi mogo' opstati od kokosara koji su otimali pare ispred osnovnih i srednjih Skola! nije dana bilo kad se neko nije pomarsao, msm da su danasnji roditelji previse opsjednuti djecom, cim voze djecu 300m do skole, a toga u ono mracno doba nije bilo.
Bas tako, u vrijeme kad treba njihovo djete zavrsiti s nastovom ispred skola toliko zaguzvaju autima da se ne moze proci ko da sve kraljice i kraljevi- a sve debili.