Sastanak u Zenici
1

Vrh SDP-a u ponedjeljak odlučuje o daljem odnosu sa SDA

SRNA
Enes Suljkanović
Enes Suljkanović
Glavni odbor i Predsjedništvo SDP BiH u ponedjeljak će u Zenici odlučiti o daljem odnosu sa SDA i dati preporuke rukovodstvu i članstvu stranke o budućem radu na svim nivoima nakon raskida kolaicije, rekao je član Predsjedništva SDP-a Enes Suljkanović.

Suljkanović je Srni rekao da će Vijeće ministara BiH na nivou BiH u narednom periodu biti rekonstruisano.

On je istakao da se zalaže da se problemi u koalicionom partnerstvu sa SDA na nivou BiH ne prenose na entitetski i lokalni nivo.

"Mislim da ne bi bilo dobro kidati kolaicione veze SDP i SDA na lokalnom nivou, posebno u Vukosavlju gdje su načelnik opštine Elvir Hadžiomerović, član SDA, i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Amir Zahirović, član SDP BiH,radili za dobrobit svih stanovinika Vukosavlja", kaže Suljkanović.

On je dodao da je rukovodstvo Opštinskog odbora SDP Vukosavlje upoznao o sa novonastalom situacijom i preporučio članstvu i rukovodstvu da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije.

Rukovodstva SDP-a BiH i SBB dogovorila su se danas da SBB uđe u vlast na nivou BiH i četiri kantona u Federaciji BiH, gdje bi trebalo da zamijeni SDA.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je Srni da SDA čeka reakciju ostalih stranaka "šestorke" o mogućnosti povlačenja iz vlasti na nivou BiH, nakon čega će Predsjedništvo SDA u ponedjeljak, 4. juna, odlučiti o daljim koracima.