{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić: Čekamo reakciju ostalih stranaka "šestorke"

S
1.6.2012. u 16:30
10
98
Tihić: Čekamo reakciju ostalih stranaka "šestorke"
10
Tihić: Čekamo reakciju ostalih stranaka "šestorke"
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Stranka demokratske akcije čeka reakciju ostalih stranaka "šestorke" o mogućnosti povlačenja iz vlasti na nivou BiH, nakon čega će Predsjedništvo SDA u ponedjeljak, 4. juna, odlučiti o daljim koracima, rekao je Srni predsjednik stranke Sulejman Tihić.
Tihić kaže da je puno očekivao od koalicije SDA-SDP i da se razočarao u SDP. "Očekivao sam da će ove dvije velike stranke puno učiniti za BiH i njene građane, ali vidim da kod SDP-a uglavnom preovladava stranački, grupni, lični interes. Nema tu ni države ni čovjeka", kaže Tihić.

Prema njegovim riječima, SDP ne želi partnera i da se zajednički vlada, već svu vlast želi za sebe.

Tihić smatra da je nakon današnjeg dogovora SDP-SBB u potpunosti jasno da razlog za raspad koalicije nije pitanje budžeta BiH, nego da je riječ o nekim sasvim drugim interesima.

Riječ je, dodaje, o dvije stranke sa nedovoljnim kadrovskim kapacitetima u radnom i političkom smislu, koji bi uključivanjem u vlast doveli BiH u daleko težu situaciju. "Velika priča, a malo djela bojim se", ističe Tihić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda za sada se neće izjašnjavati o zahtjevu predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije za razriješenjem ministara iz SDA u Vijeću ministara, potvrđeno je Srni u Bevandinom kabinetu.

Delegacije SDP-a i SBB-a dogovorili danas da umjesto SDA u vlast na nivou BiH i četiri kantona uđe SBB. To se odnosi na Sarajevski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski i Unsko-sanski kantona.

Očekuje se da će Radončić biti novi ministar sigurnosti BiH.

Mjesta u Vijeću ministara koja su pripadala SDA podijeljena su tako da
ministra odbrane daje SDP, dok će SBB dobiti i mjesto zamjenika ministra finansija BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: