Tek popločana šetnica
55

FOTO / Vozila ambasada nepropisno parkirana na Obali Maka Dizdara

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Šetnica na Obali Maka Dizdara u Sarajevu nedavno je popločana, a uz nju su postavljene klupe, no ostao je običaj da, između ostalih, i uposlenici ambasada u toj ulici parkiraju svoja vozila na šetnici. Kako nam je potvrđeno, čine to bez odobrenja.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
O parkiranju vozila na novim pločama informisali su nas čitatelji koji su nam poslali fotografiju parkiranog auta sa diplomatskim tablama. "Ukoliko gospoda diplomati nemaju da plate parknig, ne bi trebali ići na posao automobilom", napisali su čitatelji.

U Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo su nam kazali da parkiranje u ovoj ulici nikome nije dozvoljeno, te su pozvali policiju da sankcioniše nesavjesne vozače koji zloupotrebljavaju izdata odobrenja.

"Uz ovu šetnicu su ambasade Irana, Srbije i Grčke, Akademija likovnih umjetnosti, stambeni i poslovni objekti te garaže uz stambene objekte, kojima je jedini prilaz iz ove ulice. Ministarstvo je stoga odobrilo prolaz do ovih objekata i zaustavljanje vozila pod određenim uvjetima.

Foto: Čitatelj portala Klix.ba
Foto: Čitatelj portala Klix.ba
Tim odobrenjem ne dozvoljava se parkiranje u ulici Obala Maka Dizdara, zato pozivamo policiju da sankcioniše nesavjesne vozače koji zloupotrebljavaju izdata odobrenja", navedeno je u odgovoru za naš portal koji je potpisao ministar saobraćaja KS Haris Lulić.