{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada Irana suspendovala vozače zbog parkiranja na Obali Maka Dizdara

3.10.2012. u 12:14
0
68
Ambasada Irana suspendovala vozače zbog parkiranja na Obali Maka Dizdara
0
Ambasada Irana suspendovala vozače zbog parkiranja na Obali Maka Dizdara
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što smo u tekstu "Vozila ambasada nepropisno parkirana na Obali Maka Dizdara" upozorili na nepropisno parkiranje na frekventnoj šetnici u centru Sarajeva, uslijedila je prva reakcija. Na našu adresu je danas stiglo saopštenje iz Ambasade Republike Iran u Bosni i Hercegovini, u kojem navode kako su dvojica uposlenika Ambasade suspendovani zbog zloupotrebe odobrenja.
"Ovim putem želimo obavijestiti građane Sarajeva da je došlo do nesporazuma te su zaposlenici naše Ambasade parkirali na nepropisno mjesto iz nama nepoznatih razloga. Zaposlenici Jadidi Shorab (12-A-035) i Ahmad Hamzai Doolabi (12-A-028) su suspendovani zbog zloupotrebe odobrenja nakon što nam je dostavljeno pismo sa fotografijama nepropisno parkiranih vozila naše Ambasade", navodi se u saopštenju pristiglom na našu adresu.

Raduje brza i adekvatna reakcija Ambasade Irana, ali i njihovo izvinjenje građanima Sarajeva.

"Također, želimo da građani Sarajeva prihvate izvinjenje Ambasade Republike Iran zbog blokade šetališta, te im želimo poručiti da se ovakve stvari u budućnosti neće događati", saopšteno je iz Ambasade Irana u našoj zemlji.

Ista reakcija se očekuje i od ambasada drugih zemalja koje su smještene na Obali Maka Dizdara ukoliko njihovi službenici nepropisno parkiraju automobile, kao i reakcija pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, koje je kantonalni ministar saobraćaja Haris Lulić pozvao da sankcionišu nesavjesne vozače koji zloupotrebljavaju odobrenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: