{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Vozi, živi zdravo i parkiraj sigurno

7.2.2013. u 09:04
6
2
Vozi, živi zdravo i parkiraj sigurno
6
U Mostaru je završen projekt Vijeća mladih Grada Mostara "Vozi, živi zdravo i parkiraj sigurno".

Osnovni cilj projekta je bio postavljanje parkirališnih mjesta za bicikla, povećanje broja korisnika bicikla u Gradu Mostaru, poboljšanje urbanističke slike Grada Mostara, te doprinos indirektnom očuvanju okoline.


Prije realizacije projekta prikupljeni su podaci svih članova Vijeća mladih Grada Mostara (koji su relevantni predstavnici mladih ljudi u Gradu Mostaru) te od članova biciklističkih klubova o najidealnijim mjestima za postavljanje parkirališnih mjesta za bicikla u Gradu Mostaru.

U dogovoru sa JU Srednjom mašinsko-saobraćajnom školom odlučeno je da učenici kroz praktičnu nastavu naprave parkirališna mjesta za bicikle, što su oni i učinili.


Ovim potezom VMGM je ohrabrilo mlade učenike i omogućilo potrebnu praksu koja će im koristiti u zapošljavanju i budućem radu.

Parkinzi za bicikla su postavljeni na sljedećim lokacijama: Kampus Univerziteta "Džemal Bijedić", Studentski Hotel Mostar, Trg Ivana Krndelja bb, kod prostorija Vijeća mladih Grada Mostara - ulica fra Ambre Miletića 30, Studentski dom u Vukovarskoj ulici i Sjeverni logor kraj novoizgrađenog vanjskog terena.


Ovim projektom apeliramo na izgradnju biciklističke staze za sve građane grada Mostara kako bi svi korisnici bicikla kao prevoznog sredstva bili sigurniji u prometu, poručili su koordinatori projekta Edi Beglerović, Darija Sesar i Haris Idriz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: