Komentari (191)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zakon predviđa i zastarjelost kazne ako je ne platite u narednih 5 godina.
@drugovi.carice Jeste al u k.rcu kako ćeš registrovati auto konju.
@Soukbunar1 Dajete + za glupost pa ako ne platite 20 KM kaznu ne možete reg. vozilo i ako prodajete vozilo trebate potvrdu da nema kazni a vi pričate o zastarjelosti 5 godina kao hipnotisani.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Pa iskreno posteno.spuca ti hiljadu i ti za 8 dana platis 500 pa sta reci majka ti nebi toliko spustila😂😂
Za benačajne prekrsaje (nevezan pojas,ne upaljena svjetla, preko noći postavljen znak zabrane skretanja iz javne garaze osvanuo na mjestu gdje ga nije nikad bilo i slične gluposti ,poslali su mi harač od par stotina maraka.Svi smo mi postali njihove zrtve a samo su neki svjesni toga.Nikad nisam vise zelio da se sve ovo totalno urusi.Zivio Tito
Kod poštenih policajaca ostaje 20 KM "na kafu", bez obzira na poskupljenje kazni.
Može'l popust 90% ako se plati u roku sat vremena? Onima što nisu plaćali ni dosad, što voze kroz centar grada nadrogirani 100-120 dug će umjesto 30000 porasti na 300000, a kad ih "uhvate", opet će im zaplijeniti 2-cu od 1000 maraka i to objaviti! Na.ebat će opet normalni vozači kojima, kao i nikome normalnom, nije jasno zašto je na magistralnom putu ograničenje 40 - 60 usred neke vukojebine?! Ko normalan može ispoštovati propise pravljene za 2-cu ćelavih guma, bez kočnica...
Cuj da smanje broj saobracajnih sudara, pa budale koje su brzo vozile i dalje ce voziti, a buranija ce to sve placat.
Kad sam vozio jednom slucajno u inostranstvu kroz pjesacku zonu zaustavi me policajka i umjesto da me kazni upita me lijepo i kulturno jel znam da se ne smije tuda voziti biciklom. Ja rekoh da ne znam i ona mi dade uputstva na papiru sve objasnjeno sa slikama u boji. Kod nas predjem ulicu slucajno van prelaza, policajac se stvori odnikud , trazi licnu i odmah kazna, nema price, samo pare daj i mars. E to je zasto smo bili i ostali VUKOJEBINA.
Samo mi nije jasna odredba da kada osoba nije koristila sigurnosni pojas kaznit ce se novacnom kaznom od 100 do 400 KM, koji je kriterij da se izrekne prekrsajni minimum, a koji za maximum, kakav je pojas, kako je vezan, koliko vremenski?
postujes ono sto si ucio prilikom polaganja i miran.
Policajci iskacu na ulicu kao drumskli razbojnici i nespremne vozace hvataju na prevaru za cvanciku... to je realnost i rezultat novih izmjena zakona!
znaci da ce se i mito povecati. 20% od iznosa kazne minimalno
Uskoro ce ova nasa milicija nudit kredite s povoljnim kamatnim stopama, nemore narod poplacat sve kazne.
I treba bit tako sve dok ne pocnemo normalno voziti i ne steknemo saobracajnu kulturu.. jer bosnju dok ne udaris po dzepu nema od toga nista!!!
Bosna bijedna ima samo zakon za bjedu,duplo oporezovane plate,uzmite sve majku vam lopovsku Vaze li kazne i za politicka vozila koja ugrozavaju saobracaj
Uvijek sam krsio pravila u saobracaju,pa ima li ista gore od onih uhljupa sto stalno smetaju po putu jer slijepo postuju pravila. Na nasim cestama ili ne postujes pravila ili svima smetas...
jeb... ja vama najmilije ko je god predlozio ove kazne.
ŽIVJELE POGODNOSTI! Mozemo platiti 200 marka umjesto 400 jer smo malo brže vozili u području gdje nema žive duše niti znak ogranicenja ali ima JBENA TABLA SA NAZIVOM NEKOG JBENOG SELA JBEM TI I PUTEVE I ZAKON I DRŽAVU SVAKAKVU.
Sa ovakvim zakonom auto preko 25 kw nam nije potrebno, ako imas malo bolje biciklo moras pazit da te radar ne ulovi :)
to treba ukinuti i uvesti povecanje kazne za 2x ako se ne plati u roku od 7 dana, bez toga svaki zakon pada u vodu
Imam prijatelja koji je zivi u Slo, i krenuo je na more u Hr. Gazi lola A8 245 i zaustavi ga presretac. Kaze g. policajac...kazna je 3000 Kn minimalna, zabrana voznje godinu dana u Hr. Gdje ste krenulli pita policajac? Kaze,na more malo. Moze 100 eura sta pomoci? Kaze policajac...mozes, hvala lijepo i sretan put, malo lakse po gasu. Svi sretni.
E to ti je taj prijatelj slago.Presretači u HR te snimaju,i to ti policajci nemogu izbrisati nego predaju dalje komandiru.
Mozda, ali nekada davno...sada u Hr svi prometni policajci imaju mikrofone koji sve snimaju...pare vise ne smiju uzeti...zato vise niko nece u prometnu, a prije se otimali
PRIKAŽI ODGOVORE (1)