Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je Nacrt zakona, dok se oni dogovore čija će firma te nove kartice raditi, dok se naštele tenderi, proći će i koja godina... dotad će većina svakako registrovati auta u Njemačkoj, tamo je to svakako jednostavnije...
U Njemačkoj sa tablicama sve bude riješeno za 15min max.
Nisu spomenuli glavnu stvar... koliko ce ta nametnuta usluga kostati. Da li je ovo jos jedno stimanje posla tj namicanje novca za stanice za tehnicki pregled? Ovim se nista novo za korisnike nece desiti jer i sad postoji jednostavna procedura gdje osiguravajuca kuca sve zavrsava.
Odabrali ste i sad im pusite. Ministar ni bicikla nije imao a rodjo ga postavi da ga Audi vozi. Ja nazovem tehnicki pregled, naravno privatni da potvdim da prihvatam propozicije po pismu koje mi posalju 2 sedmice prije isteka da me obavijeste. Da mi vrijeme, gleda 130 tacaka i radi oko 45'. Kad zavrsi, zalijepi naljepnicu vaznosti 2god. Muzika kosta 75€. Posto i drugo auto pregledam kod istog, dobijem popust po 10€ po autu.
Znaci moce sad i bez tehnickog hah
Jedina smo zemlja gdje entitet ne dozvoljava otvaranje novih tehničkih pregleda zbog monopola i koroisti pojedinaca. U RS-u i Brčkom to nije tako. ZAŠTO?
Ovo ne zvuči loše.
U susjednoj državi na koju se pozivate uposlenici na tehničkim pregledima su državni uposlenici ili službenici a ne radnici privatnih tehničkih pregleda, VELIKA razlika. Vlasnik tehničkog pregleda može biti fizičko lice i iznajmiti zgradu državnoj firmi. Znamo da su u većini vlasnici tehničkih pregleda osiguravajuće kuće, čisti monopol bi izašao na vidjelo..ako se to pokušava onda je ovo jedna velika greška za građane.
@istina7 analiza za 10, a nasim ljudima se to podvaljuje kao "savremeno" i uz "smanjenje guzve". Nek malo bace racunicu i kolikoauta moze proci tehnicki pregled za 8 sati radnog dana - max 3 po satu i to samo tehnicki. A gdje je ostatak procedure? Lopovluk samo takav!
podrska ovom zakonu...dosta je vise administracije i gubljenja vremena u redovima
Jašta, samo jednostavno ! Što jednostavnije, to bolje !! Plati koliko i šta treba, al poštedi me procedura i peglanja !!!
Koja je ovo ubleha hercegovackog klana (Agram i Testing sa svojim osiguranjima). Pokusali sa Zakonom prije par godina pa dobili po usima, pa pokusavaju mijenjati Zakon podzakonskim aktima.
A sto se povrata od osiguranja tice, to vec godinama uredno funkcionise i nek ne pricaju gluposti. Hoce svojim osiguranjima na svojim tehnickim pregledima da povale osiguranja koja nemaju u vlasnistvu stanice za tehnicke preglede. I kakva procedura od 20-25 minuta kad sam tehnicki traje toliko: Ubleha HDZ-a... Ovaj Andric iz Ministarstva je zlo nevidjeno!
Bice al malo sutra,ovdje vlast postoji radi sebe a ne da olaksa ljudima zivot.
Teško će ovo ići. Navukli vlafajući u svakom gradiću u BiH po petoro zaposlenih u Mupbdabrade oko registracija. Sad će morati na cestu. Iako, ruku na srce plaćati 13 uplatnica i hodati za registraciju je besmisleno. Može li se internetom platiti? Hoćemo li digitalizaciju? Evo najboljeg primjera.
Koliko ce poskupit to zadovoljstvo?
Prije skoro 30 godina Golf dvica nije prosla tehnićki u njemackoj radi crijeva uljni od kocnica stari tad vec..garantujem u bosni voze i danas prva crijeva ta i tehnicki nista.
Kod nas ljudi ne znaju ni da se kociona tecnost mora mijenjati niti je mijenjaju ikad dok vani ne mozes proci tehnicki ako utvrde da je izgubila svoja svojstva...
Mogla i policija da izkljuci auto sumnjivo ispravnosti.
tako i treba odma otkaze podijeliti uhljebima