{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri Smješka pomogli i uljepšali bajramske dane nani Zehri

3.10.2014. u 16:14
116
4
Volonteri Smješka pomogli i uljepšali bajramske dane nani Zehri
116
Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" i ovaj vjerski praznik Kurban bajram nisu zaboravili najugroženije članove našeg društva. Proteklih dana volonteri Smješka obišli su nekoliko porodica i jednu staricu, te im donirali pakete pomoći.
Iako se udruženje prvenstveno bavi socijalno ugroženom djecom, ne ostaju gluhi na apele odraslih i starih osoba koje su u teškoj situaciji. Obradovali su nanu Zehru za čiju su tešku sudbinu saznali iz medija.

"To je nana koja živi sama kao podstanar. Ima jako bolesnog sina koji leži u bolnici. Prepuštena je sama sebi. Dobila sam poziv od nje, plakala je i kazala kako nema novca da plati kiriju, da je stalno zovu i pitaju kada će platiti, a ona nema primanja. Posjetila sam je, odnijela prehrambene proizvode i donirala novac za njenu kiriju. Teško mi je kad vidim nju tako bespomoćnu i samu, zato molim sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu nani Zehri", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja Smješak.

Nana Zehra nije jedina kojoj su volonteri donijeli barem malo radosti i olakšali naredne dane. Još nekoliko porodica s djecom koji su u izuzetno teškoj situaciji dobili su pakete pomoći, toplu ljudsku riječ i osjećaj da je nekome ipak stalo do njih i da nisu zaboravljeni. U narednim danima bit će podijeljeno još pojedinačnih paketa, a iz udruženja su pozvali sve dobre ljude da u ovim danima ne zaborave na sve one koji su ugroženi, stari, iznemogli i bolesni.

Volonteri su zaista opravdali naziv svog udruženja, jer nakon njih ostaje samo smiješak na dječijim licima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: