Humanitarne akcije
50

Djeca s mentalnim poteškoćama iz Goražda obradovana novogodišnjim paketićima

Piše: M. N.
Članovi Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak"obradovali su štićenike Udruženja za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždu doniravši 35 novogodišnjih paketića. Zahvaljujući ovom činu, najmlađi štićenici ovog Udruženja osjetit će radost praznika.

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo pomoći im i družiti se s njima je im to mnogo znači. Svaka pomoć njima je dobrodošla", rekla je za Klix.ba predsjednica Udruženja "Smješak" Jasminka Turkić Iković.

Ovo udruženje ima više od 90 članova koji imaju manje ili veće poteškoće u razvoju. Finansiraju se od projekata i povremen pomoći kantona i općine koja nije dovoljna. Porodice štićenika su nerijetko u teškoj finansijskoj situaciji i pomoć ovoj djeci bilo bi veliko dobro djelo, pogotovo pred praznike.

Udruženje "Smješak" posjetilo je i Mješovitu srednju školu "Gračanica" čijim su učenicima koji se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji donirali 60 paketa prehrambenih proizvoda.

"Dogovorili smo se da ćemo im donirati i garderobu. Zahvaljujem se svojim vrijednim volonterima koji se mnogo trude da ovo sve uspije i da sva djeca dobiju barem malu pomoć koja im izazove osmijeh na licu", rekla je Turkić Iković.