BiH
33

Djeca s mentalnim poteškoćama iz Goražda obradovana bajramskim paketićima

Piše: M. N.
Članovi Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetili su Udruženje za pomoć mentalno retardiranim osobama BPK - Goražde i obradovali ih bajramskim paketićima.

Mlađim članovima goraždanskog udruženja, kojih ima 30, podijeljeni su paketići u kojima su se nalazili između ostalog i slatkiši, kako bi im ovi praznični dani bili barem malo drugačiji i slađi.

"Druženje s njima je proteklo u lijepoj i prijatnoj atmosferi a uz paketiće smo donirali i 200 KM kao pomoć tom udruženju", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica udruženja za Klix.ba.

Predsjednica goraždanskog udruženja zahvalila se članovima Udruženja "Smješak" koji su po drugi put usrećili niihove članove i izazvali im osmijeh na licu.

Krajem aprila vrijedni članovi Smješka su danima prikupljali pomoć te osobama s mentalnim poteškoćama Udruženja za pomoć mentalno retardiranim osobama BPK - Goražde donirali 100 paketa hrane i 27 paketa odjeće.

Kako ističu iz Udruženja "Smješak" najveća im je nagrada iskreni dječiji osmijeh zbog kojeg se vrijedi potruditi i namučiti.