{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojna policija OS demostrirala atraktivne vježbe studentima

S
28.9.2011. u 15:50
0
21
Vojna policija OS demostrirala atraktivne vježbe studentima
0
Sarajevski studenti danas su posjetili Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju "Rajlovac OS BiH", a u organizaciji NATO misije u BiH i Oružanih snaga BiH. Riječ je o drugoj u nizu studentskih posjeta koje će se realizovati u nekoliko bh. gradova: Banja Luka, Sarajevo, Doboj, Bugojno, Pale i Mostar.
Major Mirsad Tuzlak, oficir za planiranje, kontrolu, analizu i vezu Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, prezentovao je istoriju, misiju i organizaciono-formacijsku strukturu, lokacije razmještanja i težišne aktivnosti Brigade taktičke podrške za 2011. godinu.

Također, demonstrirali su opremu ove brigade koja je imperativ za pravovremeno i efektivno reagovanje. Studentima su praktično prikazane atraktivne pokazne vježbe Vojne policije OS BiH, koje su privukle najveću pažnju.

Studentska posjeta Oružanim snagama bila je prilika da studenti iskreno i otvoreno raspravljaju sa predstavnikom NATO-a, pukovnikom Moirom Carpenterom, oficirom za informisanje u NATO štabu Sarajevo, o temama demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini, kao i o ulasku Bosne i Hercegovine u euroatlantske integracije, pri čemu su naglašena pitanja vezana za prednosti koje bi Bosna i Hercegovina stekla ulaskom u Evropsku uniju i članstvom u NATO, te na koji način bi to utjecalo na obične građane naše zemlje, a pogotovo mlade.

O spremnosti i otvorenosti mladih da razgovaraju o radu Oružanih snaga BiH i važnosti ulaska BiH u euroatlanske integracije svjedoči i velika zainteresovanost studenata za ovu tematiku.

Nakon posjete OS u Banjoj Luci i Sarajevu, planirana je realizacija posjete studenata brigadi Oružanih snaga u Doboju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: