{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti posjetili Kasarnu Miloš Obilić na Palama

S
2.11.2011. u 16:35
0
14
Studenti posjetili Kasarnu Miloš Obilić na Palama
0
Studenti sa Pala posjetili su danas Kasarnu Miloš Obilić, te Bataljon veze Brigade taktičke podrške u strukturi Oružanih snaga BiH, a u organizaciji NATO misije u BiH i Oružanih snaga BiH.

Tom prilikom pukovnik Željko Bradić, komadant Bataljona veze na Palama prezentovao je istoriju, viziju, misiju i lokacije razmještaja Bataljona veze lociranog u Kasarni Miloš Obilić. Također, ovom prilikom demonstrirana je oprema ovog bataljona.

Ovo je bila prilika da studenti iskreno i otvoreno raspravljaju sa predstavnikom NATO-a, Moirom Carpenterom, oficirom za informisanje u NATO štabu Sarajevo, o temama demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini, kao i o ulasku Bosne i Hercegovine u euroatlantske integracije, pri čemu su naglašena pitanja vezana za prednosti koje bi Bosna i Hercegovina stekla ulaskom u Evropsku uniju i članstvom u NATO, te na koji način bi to utjecalo na građane naše zemlje, a pogotovo mlade.


O spremnosti i otvorenosti mladih da razgovaraju o radu Oružanih snaga BiH i važnosti ulaska BiH u euroatlantske integracije svjedoči i zainteresovanost studenata za ovu tematiku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: