Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi jasno,za ove iz ViK-a,kako mogu imati basnoslovne plate a dužni su i bogu i narodu.Zar nije logika ako ti firma stalno radi u gubitku da smanjiš plate,broj zaposlenih i slično.Ali ne treba uhljebiti babine kćeri i sinove.Bagra i jedni i drugi.
Ovo nam je uradila 20ogodisnja vladavina SDA
''Nova uprava je, po njenim riječima, zatekla dug za električnu energiju u iznosu od oko 212.000 KM, a od 1. aprila su uspjeli izmiriti negdje oko 158.000. Trenutni dug iznosi oko 215.000, ali su, kako ističe direktorica, postigli da se dug ne povećava'' Ne kontam ovu izjavu doticne direktorice.Kako se dug ne povecava ako je prije njih bio 212 a sada je 215.000.
A što bi ViK plačala struju ? Imamo i onako viška struje a oba su javna preduzeća , samo da se banke bogate zbog velikih naloga ! Kada se već voda nesmije nikom iiskljućiti zbog ne plačanja (u mom ulazu 5 stanova od 12 ne plača) Sad zbog skupe struje i gubitaka na vodovodnoj mreži i zbog građanja koji ne plačaju vodu , recimo ja koji redovno plačam vodu iste nemam poslije ponoci do pola 6 ! Neka se kazne krivci koji krdau vodovod , ali elektroprivreda bi morala svim pumpama i svim vodovodima u BiH davati bezplatnu struju (osim direkcijama) jer je to viralni interes građana ! A ćije su hidroelektrane, voda u jezerima i rudnici ako nisu od svih stanovnika BiH ? !
to je sve trenutno,mozda se to sad rijesilo,a sta kasnije?'?'''?
i ne treba da bilo tko duguje elektroprivredi,jer bismo mogli izgubiti i jedinu stvar koja dobro radi i funcionise,svima naplacivati dugove,a ako pitaju kako,onda ih poslati na vrata SDA gospode nek im oni pojasne..
Tek kad se zaprijeti,izmiruje se,ZASTO?!
SAMO OŠTORO I NA PRVU! Tako je Efendić, mlada nada ovoga grada, riješio petlju, tako će i EP rješiti situaciju u vodovodu etc. Ekonomski zakoni! Bravo!
Svaka cast EPBiH! Ovako se trazi svoj novac. Volio bi da sutra GRAS ostane bez struje, pa da se narod sjeti ko ga je doveo u to stanje. Politika koju su od rata vodili zelenasi je unistila tu firmu, a danas Zeljkovic ( SDA ) optuzuje politicke igre sa drzavnog nivoa protiv vlade KS, a ne spominje da je njegova stranka napravila dug od 200 000 000 KM. Strasno.
Odlicno,rijesen problem,samo do kada?Sad ce izmiriti,a sta nakon nekoliko mjeseci?Bas nam drzava propada u potpunosti na sve moguce nacine..
Jos ostaje da vidimo sta ce biti sa GRAS-om? Cekamo da se oglasi ekspertna Vlada