BiH
0

Vodovod i kanalizacija dogovorili izmirenje duga prema Elektroprivredi BiH

FENA
S KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo postignut je dogovor o dinamici izmirenja dugovanja, na način da se redovno izmiruje tekuća faktura, a da izmirenje obaveza iz prethodnog perioda bude regulisano ugovorom o reprogramu duga - rečeno je Agenciji Fena u JP Elektroprivreda BiH.

Također, KJKP ZOI '84 je napravilo usmeni sporazum sa Elektroprivredom BiH da će u toku dana uplatiti oko 40.000 KM, te napraviti dogovor o izmirenju duga do kraja godine.

Direktorica ZOI-a Marijana Arapović-Podrug za Fenu je potvrdila da je jučer isključena struja i to u zgradi gdje je smještena uprava, u olimpijskom kompleksu Zetra i u objektima na olimpijskim planinama u nadležnosti ovog preduzeća. Struja je nakon toga uključena upravnoj zgradi, ali ne i na planinama i Zetri.

Nova uprava je, po njenim riječima, zatekla dug za električnu energiju u iznosu od oko 212.000 KM, a od 1. aprila su uspjeli izmiriti negdje oko 158.000. Trenutni dug iznosi oko 215.000, ali su, kako ističe direktorica, postigli da se dug ne povećava.

Elektroprivreda BiH, kako je poznato, u ponedjeljak je najavila da će preduzećima, među kojima su GRAS, Vodovod i kanalizacija, ZOI '84 i drugi, zbog neizmirenih dugovanja obustaviti isporuku električne energije.