BiH
113

Vode u centru Sarajeva još nema, radnici rade na preusmjeravanju

Piše: M. N.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo cijelu noć su proveli na ulici pokušavajući riješiti kvar na glavnoj cijevi profila 400 mm na raskrsnici ulica Obala Kulina bana i Kulovića. Puklo je glavno čvorište, što je izazvalo veliko curenje vode.

Kako nam je rekao Kenan Đipa iz Službe za proizvodnju i distribuciju vode u KJKP ViK, problem je u materijalu kojeg ovo preduzeće ni dobavljači koje su kontaktirali nemaju jer se radi o izuzetno starim cijevima.

"Još nismo uspjeli ništa uraditi. Ekipe sada rade na preusmjeravanja vode da barem Baščaršija dobije vodu. Područje od Narodnog pozorišta do Osnovne škole Safvet beg Bašagić i Kulovića ulica će ostati bez vode jer je to glavno čvorište koje je puklo tu", rekao je Đipa dodavši da kako bi Baščaršija trebala dobiti vodu do 12 sati.

Dnevne redukcije se nastavljaju i danas.

"U pojedinim dijelovima grada tj. u naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina Kula, Breka, od Dolac Malte do Marijin Dvora i Baščaršije, Skenderija, Otoka, Čengić Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj Polje, Rajlovac, Buća Potok, Naselje heroja Sokolje, Hrasnica, Stup, Butmir, Kotorac, Sokolovići, Brusulje, Obhodža, Faletići, Gladno Polje, Hrid, Bistrik, Cicin Han, Soukbunar, Trebevićka, Velešići, Pofalići, Koševsko Brdo, Ciglane doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u terminu od 10 do 15 sati. Ovo podrazumijeva da će na pojedinim lokalitetima neki spratovi zgrada i u određenim visinskim dijelovima spomenutih naselja, doći do prekida vodosnabdijevanja u navedenom terminu", navodi se u saopćenju ViK-a.