BiH
0

VM BiH podržalo održavanje plenarnog sastanka Strukturiranog dijaloga

FENA
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH podržalo je na današnjoj sjednici održavanje plenarnog sastanka Strukturiranog dijaloga o pravosuđu i o dodatnim pitanjima vladavine prava zakazanog za 13. i 14. maj 2014. u Sarajevu.

Osim toga, Vijeće ministara dalo je saglasnost na predloženi dnevni red sastanka, s tim da je Evropskoj komisiji u Bruxellesu upućen prijedlog iz Direkcije za evropske integracije o proširenju dnevnog reda.

Također, Vijeće ministara BiH dalo je saglasnost na sastav delegacije za učešće na sastanku koja će biti dopunjena s po dva predstavnika entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova i pravde.

Ministarstvo pravde zaduženo je da u roku od 15 dana dostavi Vijeću ministara prijedlog odluke o imenovanju delegacije BiH za sastanke strukturiranog dijaloga, a Direkcija za evropske integracije zadužena je da Vijeću ministara dostavi sastave svih pododbora imenovanih 2009., kako bi Vijeće ministara moglo inovirati sastave ovih delegacija, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.