Reakcija na optužbe
1

Vlasnik firme Wood Line: Građani nisu prevareni za pelet

Klix.ba
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Nakon što smo jutros objavili informaciju o građanima koji su prije nekoliko mjeseci naručili pelet iz firme Wood line iz Sarajeva i još uvijek ga nisu dobili, javio se vlasnik firme Wood line kako bi reagirao na ove navode.

"Za sve dogovorene količine za isporuku peleta, sirovina je unaprijed osigurana. Jedini razlog kašnjenja su kvarovi na proizvodnoj liniji koji će biti sanirani početkom iduće sedmice i nastavit će se isporuka kupcima. Nije istina da je riječ o bilo kakvoj prevari, jer je sa svakim kupcem do sada potpisan validan ugovor i dokaz o uplati novca", navodi se u demantiju.

Također, navodi se da su kupci upoznati o razlogu kašnjenja i datoj situaciji te da u ugovoru jasno stoji da u slučaju kvara na liniji svaki kupac koji ne želi sačekati otklanjanje kvara ima pravo na povrat novca u roku 15 dana od dana prigovora.

"Do sada smo bar desetini kupaca vratili novac, a za to imamo relevantne dokaze o povratu novca. Gospodin Haris Muharemović, koji je naveo ove informacije, je iznio laži i neistine, jer mu je već isporučena jedna količina peleta, a bio je u stalnoj komunikaciji i dogovoru o isporuci preostale količine", stoji u demantiju.

Iz firme su najavili da će zbog navedenih neistina i laži kupca Harisa Muharemovića sudski teretiti.