Slučaj Eronet
0

Vladimir Šoljić: Tužbom mi je nanesena šteta

FENA
Vladimir Šoljić
Vladimir Šoljić
Komentirajući današnju presudu Županijskog suda u Mostaru, prema kojoj su svi oslobođeni optužbi za nelegalnu privatizaciju Eroneta iz 1999. godine, tadašnji član Upravnog odbora HPT-a Vladimir Šoljić u izjavi za Fenu je kazao kako je očekivao ovakvu presudu, ali da mu je samom tužbom nanesena neprocjenjiva šteta.

Šoljić je naveo kako se ne može izjasniti je li slučaj Eronet politički montirani ili pravni proces već da samo može sumnjati, a ne tvrditi da je jedno ili drugo.

"Ako proces bude nastavljen nakon ovakvog sudskog obrazloženja onda je to svakom jasno, jer obrazloženje je tako da je i tužba bila besmislena, a kamoli i daljnji postupak", izjavio je Šoljić, te naveo kako je iz tužbe shvatio da se okrivljuje za jednu odluku od prije 12 godina koja je navodno mogla uzrokovati štetu HPT-u Mostar.

"Prema izjavama svih svjedoka optužbe, tom odlukom nije napravljena nikakva šteta niti netko traži nadoknadu te štete, jer do nje doista nije došlo. Ovo je vjerojatno razlog što nitkood odvjetnika nije tražio izvođenje svjedoka obrane, smatrajući da su svjedoci optužbe ujedno i svjedoci obrane", kazao je Šoljić.

Današnjom presudom po svim točkama optužnice oslobođeni su Dragan Čović, koji je bio federalni ministar financija i predsjednik Upravnog odbora HPT-a, Marinko Gilja, tadašnji direktor HPT-a te petoro članova Upravnog odbora: Vladimir Šoljić, Neven Đukić, Slavica Josipović, Ivan Baćak i Matan Žarić.