{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kačavenda saveznicima koji će glasati u njegovu korist daje 25.000 eura

21.4.2013. u 08:39
71
30
Kačavenda saveznicima koji će glasati u njegovu korist daje 25.000 eura
71
Kačavenda saveznicima koji će glasati u njegovu korist daje 25.000 eura
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda za predstojeći majski Sabor pokušava da se osigura da potencijalni svjedoci ne govore protiv njega. Da bi osigurao sigurne glasove za potvrdu navoda da nije sklon bludu i da je sve namještaljka, episkop nudi i do 25.000 eura.
Izvor Blica navodi da vladika nudi novac pojedincima koji su upućeni u stanje u Eparhiji, a za koje sumnja da bi mogli biti pozvani da svjedoče u Patrijaršiju o onome što o njemu znaju. Novac nudi "civilima", a pojedinim sveštenicima bogatije parohije.

Kačavenda navodno pokušava da sakupi što više novca pa je tako naredio sveštenstvu da tri mjeseca unaprijed uplate penzijsko i invalidsko osiguranje, ali i eparhijski razrez. Jedan od sveštenika je za Blic rekao da je dodatno ogorčenje izazvala naredba na "posljednjem bratskom sastanku prvih nedjelja posta".

"Sveštenicima su bukvalno podijeljene odežde koje moramo da platimo oko hiljadu maraka, a koje realno koštaju bukvalno desetak puta manje", kaže sveštenik.

U zadnjih mjesec dana iz Eparhijskog dvora u Bjeljini vladičini odani ljudi iznose neke vrednije stvari. Očevici navode da se stvari iznose noću i da je do sada odnijeto najviše mitri (arhijerejske kape nalik kruni) i skupocjene odežde. Iako vladika Vasilije ima mitre koje vrijede i od 10.000 eura pa naviše, sveštenstvu nije jasno zašto ih odnosi kada realno nisu roba koja se lako prodaje.

Na koji način vladika misli da se brani na Saboru, nije za sada najjasnije, s obzirom na to da Sinod SPC posjeduje fotografije, 40 svjedočenja, audio i videosnimke na kojima se vidi u nedozvoljenim radnjama sa mladićima, piše srbijanski Blic.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: