{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vladika Grigorije: Ne zaključavajte srca, radujte se Božiću

S
4.1.2015. u 15:16
0
42
Vladika Grigorije: Ne zaključavajte srca, radujte se Božiću
0
Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije danas je poručio vjernicima da idući u susret Božiću ne zaključavaju srca, već da ih otvore za Boga i budu puni radosti.
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Vladika Grigorije je, služeći Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gopodnjeg u Trebinju, istakao da je Božić veliki i spasonosni događaj za svakog živog čovjeka i da svi treba da mu se radujemo, jer je nas taj dana obradovao svojim bićem.

"Naš Bog je onaj koji je trpio izgnanastva i uvrede, onaj koji je tripio šamare. Naš Bog je onaj koji je trpio ono što je najstrašnije, ne samo smrt, već i osjećaj da je ostavljen od svih i čak od oca svoga, ali to je bio samo trenutak prelaska provalije od smrti do života", rekao je u besjedi vladika Grigorije.

Vladika je naglasio da je neophodno da se vjernici pričešćuju da bi u svoja srca primili Boga, da ih dotakne svojom vječnošću i da tako postanu bića ne za smrt već za život.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


"Neka vas Gospod blagosilja u danima koji dolaze, u danima smirivanja, radosti, danima topline i ljubavi, danima kada se u naša srca smješta Bog", rekao je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije je najavio da će na Badnje veče služiti u Nevesinju, a da će na Božić biti u Sarajevu, poručujući da će srcem i dušom biti sa narodom Hercegovine.

Vjernici su tokom liturgije pristupili svetoj tajni pričešća, nakon čega je vladika mnogobrojnu djecu, na današnji praznik Oci, darovao slatkišima.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: