{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada TK: Uvezivanje radnog staža za sve radnike "Aide" je nerealan zahtjev

F
6.3.2015. u 20:21
4
24
Vlada TK: Uvezivanje radnog staža za sve radnike "Aide" je nerealan zahtjev
4
Vlada TK: Uvezivanje radnog staža za sve radnike "Aide" je nerealan zahtjev
Problemi radnika Fabrike obuće ''Aida'' i načini njihovog rješavanja bili su tema današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona s predstavnicima sindikata sva tri pogona Fabrike obuće ''Aida''.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Primarni zahtjev je hitno uvezivanje radnog staža za sve radnike, ističu iz sindikata.

Stav Vlade TK je da se radi o nerealnom zahtjevu koji pred ovaj saziv Vlade stavlja "nemogući zadatak da u kratkom roku riješi osamnaestogodišnju problematiku Fabrike".

"Imamo određene, realne modele kako bi se mogao, u narednom periodu, tokom ovog mandata Vlade, riješiti problem Aide, a to je nemoguće uraditi 'preko noći'. Vrlo brzo ćemo uraditi analizu svih firmi u državnom vlasništvu i u skladu s tim dokumentom otvoreno zauzeti određena stajališta", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i dodao da ''ono što već danas mogu obećati, a to je prvi korak, jeste da će ove godine Vlada uvezati radni staž za 75 od ukupno oko 300 radnika ove fabrike, koji će nakon toga moći otići u zasluženu penziju''.

U ovom momentu, kako je saopćeno, Vlada ne može podnijeti uvezivanje radnog staža za sve radnike ali će se u taj problem uključiti i insistirati na uključivanju i Vlade Federacije BiH.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministri finansija Jakub Suljkanović, industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, rada, socijalne politike i povratka Admir Huskanović, unutrašnjih poslova Alen Gadžo i trgovine, turizma i saobraćaja Edin Ajanović, istaknuto da Vlada ima dobru volju, ali da bi radila na rješavanju nagomilanih problema treba i podršku radnika, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: