{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada TK smijenila uhapšenog Velida Torića

27.12.2013. u 16:14
7
17
Vlada TK smijenila uhapšenog Velida Torića
7
Vlada TK smijenila uhapšenog Velida Torića
Zavod zdravstvenog osiguranja TK
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o smjeni Velida Torića, poslije manje od mjesec dana provedenih na poziciji direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ovog kantona.
Torić (Stranka za BiH) je zajedno sa zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Midhatom Osmanovićem uhapšen u koordiniranoj akciji SIPA-e i OSA.

Torić je u direktorskoj fotelji naslijedio Hazima Rančića (SDA), a njegovom imenovanju prethodila je čak i promjena zakonskih akata.

Od 22. novembra Torić je kao kadar Stranke za BiH obnašao dužnost direktora, a nakon hapšenja je smijenjen, a na direktorsku poziciju privremeno je imenovana Almira Hurić, njegova dosadašnja pomoćnica.

Zastupnik Osmanović, ujedno uposlenik Doma zdravlja u Lukavcu, za sada je suspendovan u Stranci za BiH, baš kao i Torić.

Podsjetimo, Osmanović je uhapšen u Hotelu Tuzla kada je pokušao da uzme 20.000 KM kako bi zaposlio jednu osobu u Zavod zdravstvenog osiguranja TK, a sumnja se da je taj posao planirao realizovati upravo sa Torićem.

Osmanović i Torić se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom primanja dara i drugih oblika koristi, te protuzakonitog posredovanja i zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: