BiH
27

Osmanović i Torić suspendovani iz Stranke za BiH

Klix.ba
Foto: SIPA
Foto: SIPA
Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić je, u skladu sa Statutom SBiH, donio Odluku o suspenziji Midhata Osmanovića i Velida Torića iz Lukavca iz članstva u ovoj stranci.

Odluka je uslijedila nakon jučerašnje aktivnosti Tužilaštva BiH u Tuzli, po čijoj su instrukciji pripadnici SIPA-e lišili slobode Osmanovića i Torića. Podsjetimo, Osmanović je u vrijeme privođenja obnašao funkciju zastupnika u Parlamentu FBiH, a Torić direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Osmanović je uhapšen u vrijeme kada je u jednom hotelu u Tuzli preuzimao mito od 20.000 KM radi rješavanja radnog statusa i zaposlenja. Bile su to označene novčanice.

Osmanović i Torić su osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, te protuzakonito posredovanje i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, kao i primanje dara i drugih oblika koristi.

"Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima puno povjerenje u rad pravosudnih institucija i naglašava da niko ne može biti iznad zakona", poručili su u saopćenju iz ove stranke.