BiH
0

Vlada TK nije usvojila budžet, radnici fabrike obuće Aida protestovali ispred zgrade

Piše: D. Brkić
Blizu 10.000 budžetskih korisnika u Tuzlanskom kantonu i dalje čeka razrješenje trakavice u vezi sa usvajanjem budžeta za 2013. godinu. Na današnjem zasjedanju Skupštine, parlamentarna većina i opozicija ostali su na istim polaznim tačkama.

Naime, parlamentarna većina, koju sačinjavaju poslanici SDA, NS Radom za boljitak, S BiH, BPS-a, HDZ-a i nezavisni poslanici, zahtijevala je da se ponovo glasa o nepovjerenju Vladi TK, dok opozicija, u kojoj su poslanici SDP-a i jedan zastupnik BPS-a, traži da se usvoji budžet TK i na taj način okonča agonija budžetskih korisnika.

Parlamentarna većina je još uvijek aktuelnoj izvršnoj vlasti ostavila rok do 19. aprila, a ako se ni do tada Vlada TK ne povuče sa scene uslijedit će novo skupštinsko zasjedanje na kojem će se glasati o povjerenju Vladi TK.

U vrijeme dok su trajala poslanička prepucavanja ispred BKC-a, gdje se održavaju sjednice Skupštine TK, okupili su se radnici Fabrike obuće Aida, koji su tražili da budžet bude usvojen kako bi i oni dobili materijalnu pomoć.