{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova parlamentarna većina: Neka se povuče Vlada TK i usvojit ćemo budžet

28.3.2013. u 16:33
2
Nova parlamentarna većina: Neka se povuče Vlada TK i usvojit ćemo budžet
2
Nova parlamentarna većina: Neka se povuče Vlada TK i usvojit ćemo budžet
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Prijedlog budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu u iznosu od 371 milion KM nije dobio potrebnu većinu u Skupštini TK. Za budžet koji je sačinila Vlada TK glasali su zastupnici SDP-a, dok su suzdržani pri glasanju bili zastupnici SDA, SBiH, NS Radom za boljitak, HDZ-a i četiri nezavisna zastupnika.
Inače, ministrica finansija u Vladi TK Alisa Bijedić je elaborirala zbog čega nije prihvaćen nijedan od sedam amandmana nove parlamentarne većine, a ustvrdila je kako je deficit u budžetu TK 55,3 miliona KM, odnosno da je u 2012. godini ostvaren deficit u iznosu od 11,3 miliona KM.

Svi ti podaci ne nude optimizam građanima Tuzlanskog kantona, a ne treba zaboraviti na činjenicu kako je u 2012. godini ubilježen najveći broj nezaposlenih i najmanji broj zaposlenih građana u historiji najmnogoljudnijeg kantona F BiH.

Predstavnici nevladinih organizacija pitali su zastupnike u Skupštini TK ko će biti njihov partner u daljim pregovorima. Poslanici nove parlamentarne većine su zatražili da se aktuelna Vlada TK povuče s vlasti i da će budžet biti usvojen vrlo brzo, dok su iz opozicionog SDP-a rekli kako nova parlamentarna većina demonstrira silu i da će oni biti krivci za eventualni kolaps Tuzlanskog kantona. Sjednica Skupštine TK je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: