|

Vlada TK nenadležna za jednokratnu pomoć radnicima "Aide"

Vlada TK nenadležna za jednokratnu pomoć radnicima "Aide"
0
F
FENA
28.11.2014. u 13:08
8
komentara
0

dijeljenja
Vlada TK nenadležna za jednokratnu pomoć radnicima "Aide" Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj je vanrednoj sjednici razmotrila zahtjeve Sindikata Fabrike obuće "Aida" d.d. Tuzla od 27. novembra, pri čemu je imala u vidu da je na sjednici Kolegija Vlade od 26. novembra po osnovu ranijih zahtjeva Sindikata zauzela stav da će sagledati zakonske i finansijske mogućnosti odobravanja jednokratne socijalne pomoći u visini raspoloživih sredstava.
Vlada je konstatovala da je zahtjev Sindikata od 27. novembra izmijenjen u odnosu na ranije zahtjeve i da se njima traži odobravanje jednokratne novčane pomoći u visini koju Vlada odobrava drugim firmama.

S obzirom da Vlada Tuzlanskog kantona nije odlučivala, niti je u ovom trenutku nadležna da odlučuje o zahtjevima za odobravanje jednokratne novčane pomoći radnicima drugih firmi, zauzela je stav da i zahtjev Sindikata Fabrike obuće "Aida" d.d. Tuzla od 27. novembra razmatra u saradnji s Kolegijem Skupštine Tuzlanskog kantona, zajedno sa zahtjevima Sindikata Solidarnosti.

Vlada je također razmotrila zahtjeve Sindikata Solidarnosti od 26. novembra, te s obzirom da su navedeni zahtjevi naslovljeni na Skupštinu Tuzlanskog kantona, Vlada Tuzlanskog kantona izražava spremnost da zajedno sa Kolegijem Skupštine Tuzlanskog kantona, sagleda zakonske i finansijske mogućnosti za njihovo rješavanje, saopćeno je iz Vlade TK.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...