Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta ba pricate svi vi koji posticete ovu lakrdiju samo pokazujete da veze nemate. Ovo sto su im predlozili da oni kupe dionice je najpametnije sto je Vlada rekla kako su dosli na vlast. Kako ste Lori prodali dionice, tako ih sad otkupite, jer jedino vi tj. radnici i vidite prespektivu ovoj fabrici. Za sve druge Dita nit ima trziste nit moderne tehnologije da se uhvati u kostac s konkurencijom... takod a bi svaku ulaganje mojih, tj javnih para u ovo bilo cisto bacanje u bunar bez dna. Abdurahmanovica i Loru tuzite za neisplacene plate i doprinose, i njih idite blokirajte a ne evo citav kanton uheba 30 lezihl***vica koji su svoje dionice vec dobro naplatili kad su ih prodavali LORI (12.000-20.000 KM po osobi)
glasali ste - gledajte i crkavajte od gladi !
mogu tako, pogledaj ko je dobio najvise glasova u tk i ove izbore i sve prosle . kriza dite nije od juce, nego odavno a jedna stranka uvijek dobija izbore !
Zašto radnici Dite nikad nisu otišli u Sarajevo pred sjedište Lore doo? Koliko znam, toj firmi su prodali dionice I ta firma je odgovorna za stanje. Nisam nikada ni na jednom portalu pročitao da su to uradili, a možda bi trebali.
Ovi radnici traže oko 15 miliona za neispalćene plate i doprinose. Realno, za 15 miliona, mogu se napraviti 2 nove Dite
jel ovo ona vlada sto je protestima dosla na vlast
Vjerovatno
Odličan potez Vlade - ponuditi radnicima da oni otkupe za marku! Tvrde da znaju raditi, pa neka rade, proizvode i prodaju svoj proizvod. Ovo je samo dokaz da i ovi radnici, i svi koji štrajkuju u Tuzli, ne žele da rade, nego žele isključivo plate. U krajnjoj liniji, šta oni misle, ko će kupovati njihove proizvode? I što nisu izašli prije 4-5 godina. Okomili su se na oavu vladu tk, da im za 6 mjeseci riješi 20 godina njihovog nerada. Neko radi po 12-14 sati dnevno. Uplaćuje mu se radni staž, a ovi ne rade zadnjih 15 godina, ali uredno sebi obrečunavaju plate
pricas kao prvo gluposti, vlasnik dite je neki stranac isto tako kao sto je nekoj rumunskoj cini mi se firmi prodan ttu isto tako za marku pa su radnici nekako i povremeno nalazili posla sami. do skora je i dita radila potvrdit ce ti bilo tko taj isti privatnik nece plati struju dok mu se ne iskljuci onda okrene 2 broja plati i rjesen problem. znaci razvlacenje placanja i dugova sa kraja na kraj sto duze i bolje po kogucnosti nikad ne platit.......
Pitanje: Vlada kupi fabriku, plati radnicima sva dugovanja , ulozi 10 mil u repromaterijal, 10 mil u opremu, ko poreznim obveznicima garantuje da ta firma opet nece propast. Sve firme na svijetu imaju svoj vijek trajanja (ako nije coca cola ili sl) i sto bi Dita bila izuzetak. Nakraju sta mislite da taj isti vlasnik nebi volio da ta firma donosi milone mjesto sto nema nista od nje. Ovi sindikalci su sutjeli dok im je netko doturo pod tepih i sad kad nema onda su svi krivi samo oni nisu. Idite vise i oslobodite mjesta svojoj djeci jer sad ste breme i drzavi i njima. Jednom rijecju ne moze se pita od govana pravit.
Ko je kupio DITU i doveo do ovakvog stanja treba mu oduzeti komplet imovinu do četvrtog koljena i izmiriti dugovanja radnicima ili mu tu istu imovinu zapaliti.Dok su radnici radili đaba on i njegova porodica mjenjala đipove i imanja ko neko čarape.
SDP je opljačkao i uništio Tuzlanski kanton !!!
a SDA ce ga dokrajciti sada
Pljackaske privatizacije 2009
ja stvarno više ne znam šta ovi radnici očekuju? Stvarno mislite da će vam ta (ili bilo koja druga) vlast nešto riješiti?
Ajd nemoj da serete, šta ste čekali 37 mjeseci, trebali ste blokirat grad nakon dva mjeseca od neisplaćene plate
Blokirali su ga u februaru pa kakve fajde od toga imaju. Treba žešće, oštrije, rigoroznije