{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici

S
30.8.2012. u 08:07
0
2
Vlada RS o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici
0
Vlada RS o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici
Vlada Republike Srpske danas će, između ostalog, razmatati Prijedloge zakona o zaštiti od nasilja u porodici i uredbe o uslovima i načinu plaćanja gotovim novcem.
Pred ministrima Republike Srpske će se naći i informacije o implikacijama po BiH od ulaska Hrvatske u članstvo EU, o održavanju Studentskih sportskih igara, o obilježavanju međunarodnog dana mladih 12. augusta, kao i o realizaciji opere "Dom za vješanje" režisera Emira Kusturice i dostavljenom narativnom i finansijskom izvještaju o utrošku sredstava.

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna i izvještaj o prisustvovanju i načinu postupanja predstavnika Akcijskog fonda Republike Srpske i Fonda za restituciju Republike Srpske u skupštinama društva kapitala iz porfelja fondova za maj ove godine.

Osim toga, ministri će razmatrati i prijedloge odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po projektu izgradnje sistema za navodnjavanje, o usklađivanju akata o osnivanju Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, te o prenosu prava raspolaganja i korištenja na stambenim jedinicama na opštine Berkovići, Osmaci, Ribnik, Rogatica, Šipovo i Srbac.

Na sjednici Vlade bit će razmatarni i prijedlozi rješenja o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta Republike Srpske za ovu godinu za institucije kulture od 340.000 KM za period od 1. januara do 30. septembra, te u okviru Ministarstva rada i boračko - invalidske zaštite od 230.000 KM, za period od 1. januara do 31. augusta.

Sjednica Vlade zakazana je za 9.00 sati, a konferencija za novinare predviđena je u 13.00 sati, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: