BiH
0

Vlada RS o Prijedlogu zakona o zaštiti od nasilja u porodici

SRNA
Vlada Republike Srpske danas će, između ostalog, razmatati Prijedloge zakona o zaštiti od nasilja u porodici i uredbe o uslovima i načinu plaćanja gotovim novcem.

Pred ministrima Republike Srpske će se naći i informacije o implikacijama po BiH od ulaska Hrvatske u članstvo EU, o održavanju Studentskih sportskih igara, o obilježavanju međunarodnog dana mladih 12. augusta, kao i o realizaciji opere "Dom za vješanje" režisera Emira Kusturice i dostavljenom narativnom i finansijskom izvještaju o utrošku sredstava.

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Republike Srpske za period od 1. januara do 30. juna i izvještaj o prisustvovanju i načinu postupanja predstavnika Akcijskog fonda Republike Srpske i Fonda za restituciju Republike Srpske u skupštinama društva kapitala iz porfelja fondova za maj ove godine.

Osim toga, ministri će razmatrati i prijedloge odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po projektu izgradnje sistema za navodnjavanje, o usklađivanju akata o osnivanju Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, te o prenosu prava raspolaganja i korištenja na stambenim jedinicama na opštine Berkovići, Osmaci, Ribnik, Rogatica, Šipovo i Srbac.

Na sjednici Vlade bit će razmatarni i prijedlozi rješenja o odobrenju proširenja operativnog budžeta u okviru zakonskog budžeta Republike Srpske za ovu godinu za institucije kulture od 340.000 KM za period od 1. januara do 30. septembra, te u okviru Ministarstva rada i boračko - invalidske zaštite od 230.000 KM, za period od 1. januara do 31. augusta.

Sjednica Vlade zakazana je za 9.00 sati, a konferencija za novinare predviđena je u 13.00 sati, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.