{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici o zakonu o popisu stanovništva u RS-u

S
10.7.2012. u 07:59
0
29
Poslanici o zakonu o popisu stanovništva u RS-u
0
Poslanici o zakonu o popisu stanovništva u RS-u
Narodna skupština Republike Srpske razmatrat će danas prijedloge zakona o gradovima Prijedor, Doboj, Bijeljina i Trebinje, kao i Prijedlog zakona o organizaciji i provođenju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj.
Ovim zakonom uređuje se organizacija, provođenje, način finansiranja i obaveze nadležnih organa i organizacija Republike Srpske za popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, za teritoriju Republike Srpske.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH biće proveden od 1. do 15. aprila 2013. godine, prema stanju na dan 31. marta 2013. godine.

Poslanici će, među 34 tačke dnevnog reda, razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Bit će razmotren i Prijedlog zakona o zaštiti od požara, prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o zaštiti životne sredine, te Prijedlog zakona o učeničkom standardu.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske, Prijedlog zakona o duvanu, Prijedlog zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima, Prijedlog zakona o ribarstvu, i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Ombudsmanu za djecu.

Poslanici će razmotriti i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prenosu prava svojine na kapitalu Republike Srpske u lokalnim radiotelevizijskim stanicama na jedinice lokalne samouprave.

Narodni poslanici će razmatrati i nacrte zakona o zaštiti od nasilja u porodici, o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, o uslovima i postupku verifikacije opštih obaveza Republike Srpske, o bazi podataka rezultata analiza dezoksiribonukleinske kiseline, te o Nacionalnom parku "Kozara“ i Nacionalnom parku "Sutjeska“.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske – na prijedlog narodnog poslanika Vukote Govedarice, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju – na prijedlog narodnih poslanika Miroslava Kojića i Slavka Vučurevića i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno–otadžbinskog rata – na prijedlog narodnih poslanika Miroslava Kojića i Slavka Vučurevića.

Na 20. redovnoj sjednici parlamenta Srpske naći će se i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o nafti i derivatima nafte, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama u Republici Srpskoj i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srpske 2012–2016. godine, izvještaj o realizaciji Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u 2011. godini kao i Program potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida za 2012. godinu.

Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2011. godinu i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po projektu unapređivanja dostupnosti finansijskih sredstava za mala i srednja preduzeća takođe će se naći na redovnom zasjedanju.

Početak 20. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: