Sjednica Vlade RS
0

Danas o nacrtima zakona o obnovljivim izvorima energije

SRNA
Vlada Republike Srpske razmatrat će danas nacrte zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji i o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti naziva Republike Srpske.

Na dnevnom redu sjednice, koja je počela u 9.00 sati, je i Nacrt zakona o grobljima i pogrebnoj djelatnosti.

Ministri će razmatrati i prijedlog uredbe o mjerama informacione bezbjednosti, informaciju o Projektu vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Republici Srpskoj, kao i informacije o pripremi i sadržaju projekata čije je finansiranje uvršteno u program IPA 2011 iz sektorskog okvira reforme javne uprave.

Na dnevnom redu je i informacija o projektu Proširenje informacionog sistema za upravljanje ljudskim potencijalima sa softverskim modulima za planiranje kadrova i vođenje internog tržišta rada.

Vlada će razmatrati i Izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za period januar-juni ove godine, te inicijativu za formiranje zajedničkog studijskog programa drugog ciklusa studija Visoke škole unutrašnjih poslova Banja Luka i Kriminalističko-policijske akademija Beograd, kao i inicijative za uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom odbrane, Vojna akademija Beograd.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i Prijedlog odluke o usvajanju Politike unapređenja zdravlja stanovništva Republike Srpske do 2020. godine.