BiH
0

Vlada RS o dodjeli koncesije za izgradnju autoputa

SRNA
Vlada RS
Vlada RS
Vlada Republike Srpske razmatrat će danas informaciju o samoinicijativnoj ponudi za dodjelu koncesije za izgradnju i korištenje autoputa Glamočani - Banja Luka - Mrkonjić Grad - Mlinište - granica sa FBiH koju su podnijeli EMS Holding GmbH iz Njemačke i "Hidroelektra - inženjering" iz Zagreba.

Pred ministrima će se naći i Informacija o toku realizacije plana aktivnosti na preuzimanju ostale pokretne vojne imovine, a bit će raspravljano i o Informaciji o ulaganjima u oblast obrazovanja tokom 2010. godine i prioritetna ulaganja za 2011. godinu - saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Vlada RS razmatrat će i informacije o radu i finansiranju privrednih predstavništava RS u inostranstvu za 2010. godinu i o predloženim programima i planovima rada sa finansijskim planovima predstavništava RS u inostranstvu za 2011. godinu, te Prijedlog odluke o osnivanju predstavništva RS u Austriji sa sjedištem u Beču. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog zaključka za privremenu odgodu prinudnog izvršenja poreskih obaveza preduzeća "Fabrika motora specijalne namjene" AD Pale kao i Informacija o stanju u preduzećima "Aerodromi RS" i aviokompaniji "Sky Srpska".

Vlada će razmotriti Informaciju o ulaganjima u oblast obrazovanja u toku 2010. godine i prioritetna ulaganja za 2011. godinu, Prijedlog Energetskog bilansa RS - plan za 2011. godinu, te Prijedlog poslovnog plana Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća za 2011. godinu.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga Republičke strategije zaštite vazduha, te razmatranje Informacije o nekretninama koje su eksproprisane radi izgradnje graničnog prelaza Bosanski Brod.

Početak sjednice Vlade RS zakazan je za 9.30 sati, a konferencija za novinare u 11.00 sati, u Pres centru Vlade RS.